Un egal ca apa sfinţită


FC Caransebeş – Apă Craiova 2-2 (1-2)

Sâmbătă, 20 aprilie, în Seria a IV-a a Ligii a III-a s-a disputat un meci extrem de important pentru a doua jumătate a clasamentului, între FC Caransebeş, ocupanta locului 9, dar în mare suferinţă de puncte în ultimele jocuri, şi Apă Craiova, aflată pe penultima poziţie şi, deci, la fel de flămândă de victorii ca şi adversara sa. Partida s-a disputat pe Stadionul CFR, omologat în cursul săptămânii trecute, în prezenţa unui numeros public, în tribună luând loc şi primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Şi cum un egal nu ar fi avantajat niciuna dintre formaţii, jocul a început tare, într-o notă de echilibru evident, semn că oaspeţii au venit cu intenţia clară de a pleca din Caransebeş nu cu unul, ci cu toate cele trei puncte. Determinarea în joc a oltenilor s-a concretizat în minutul 13, când, în urma unui fault comis de Dodoacă, s-a dictat lovitură liberă, oaspeţii au bătut repede, în adâncime, pe stânga, până la Niţă, care a centrat pe jos în careul caransebeşean, de unde Copilescu, aflat la 8 metri, a pus latul şi a înscris.

Gugulanii au egalat în minutul 24, prin Mariţescu, care a reluat cu capul centrarea venită de la Suru, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, dictată după un fault asupra lui Şandru.

Oaspeţii au mai avut o bună oportunitate de a înscrie în minutul 34, când au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, în urma unui fault comis asupra lui Buşică, torpila expediată de Chiriţă trecând la câţiva milimetri de vinclul porţii apărate de Cioloca. Până la urmă oltenii au reuşit să-şi majoreze avantajul în minutul 38, prin Stancu, care a trimis de la 12 metri, în colţul lung, mingea venită de pe stânga, de la Buşică.

Gugulanii au ieşit de la vestiare mult mai determinaţi, în primul sfert de oră al părţii a doua masându-şi efectiv adversarii în jumătatea proprie. În minutul 51, Suru a expediat un şut bun, pe jos, de la 18 metri, însă portarul Surdu a fost la post şi a reţinut. Goal-keeper-ul craiovean nu a mai avut însă acelaşi noroc 5 minute mai târziu, când Fatao, bine angajat în adâncime, a reuşit să-l învingă cu un şut din marginea careului, aducând astfel egalitatea pe tabela de marcaj. În minutul 62, gugulanii puteau trece în avantaj, însă ghiuleaua lui Ganea, de la 20 de metri, a fost scoasă din vinclu de Surdu. Portarul oaspeţilor a mai intervenit o dată cu succes în minutul 76, când a respins în corner şutul pe jos, expediat de Şandru de la 20 de metri.

Oltenii au ripostat, două minute mai târziu, când Niţă l-a angajat pe stânga pe Stancu, şutul acestuia de la 8 metri, la colţul scurt, fiind respins de Cioloca.

Ultima fază notabilă a partidei s-a consemnat în minutul 88, însă şutul bun trimis de Suru, din lovitură liberă de la 30 de metri, a trecut razant cu transversala porţii lui Surdu.

„Rezultatul de astăzi nu ne ajută deloc, pentru că suntem într-o situaţie în care nu ne mai putem permite să pierdem puncte acasă. Ştiam la ce mă înham, ştiam situaţia dificilă în care se află clubul caransebeşean, dar asta-i viaţa… Datoria noastră este să mergem mai departe, să o scoatem, până la urmă, la capăt. De când sunt în fotbal, nu m-am confrumtat, încă, cu o situaţie asemănătoare cu cea de acum. Nu ştiu dacă meritam să câştigăm, poate după numărul ocaziilor, dar rezultatul de egalitate este, cred eu, echitabil. S-a văzut şi în timpul meciului, sunt jucători deficitari la capitolul pregătire fizică la Caransebeş”, a declarat, după partidă, antrenorul gugulanilor, Alin Paleacu.

FC Caransebeş: Cioloca, Firan, Dodoacă, Matei (min. 78, Doman), Suru, Ganea, Şandru, Bande Fatao, Balmău (75, Morar), Mariţescu, Beucă; rezerve: Doran, Dragu, Simescu, Vătafu. Antrenor, Alin Paleacu.

A arbitrat la centru Adrian Coştreie (Tg. Jiu), asistat la cele două linii de Gheorghe Dănăşel (Bumbeşti-Jiu) şi Dănuţ Birău (Tg. Cărbuneşti).

  • În momentul de faţă, FC Caransebeş ocupă locul 9 al clasamentului, iar în etapa viitoare, vineri, 26 aprilie, va juca în deplasare, la Minerul Mătăsari.