Puţini veniţi, unul ales


Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin a organizat în data de 24 septembrie, cea de-a X-a ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. La nivel judeţean s-au prezentat 453 de absolvenţi, dintre care doi au fost încadraţi, primind repartiţii, iar un număr de 216 au fost programaţi pentru susţinerea interviului sau probelor de lucru în zilele următoare. La Caransebeş, acţiunea s-a desfăşurat la Grupul Şcolar Transporturi Auto. Aici s-au prezentat 34 de agenţi economici, care au oferit 144 de locuri de muncă. S-au prezentat 156 de persoane aflate în căutarea unei slujbe, dintre care 84 erau absolvenţi ai promoţiei 2010. Numai unul dintre ei a plecat acasă sigur pe viitorul său loc de muncă, alţi şapte fiind selectaţi în vederea încadrării.

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei pot fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, precum şi la sediile Agenţiilor locale din judeţ, unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

Societăţile care oferă locuri de muncă absolvenţilor de instituţii de învăţământ beneficiază de o serie de facilităţi. Spre exemplu, acestea nu mai plătesc contribuţia la şomaj timp de un an. În plus, în funcţie de studiile angajatului, firmele primesc, lunar, între 523 şi 785 de lei pentru fiecare salariat în parte.

Carmen SENCO