Primăvară cu viscol şi ninsori!


Conform unui comunicat primit de la Compartimentul Informare și Relații Publice, din cadrul ISU „Semenic”, până în data de 21 aprilie, ora 06.00, zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Munților Banatului se va afla sub Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol.

În acest context, personalul și tehnica de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin sunt pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației.

Situația fenomenelor meteorologice va fi monitorizată permanent prin dispeceratul inspectoratului, iar în funcție de evoluția acestora și de eventualele situații de urgență create, se vor suplimenta forțele cu personal și tehnică din cadrul Inspectoratelor județene pentru situații de urgență ale județelor limitrofe care nu se află sub incidența codurilor.

S-au luat măsuri de informare a primăriilor din județ asupra situației meteorologice din perioada următoare, la sediile acestora urmând a se institui servicii de permanență.

Pentru diminuarea consecințelor acestor fenomene meteo periculoase, se recomandă populației să evite deplasările în zonele afectate (zonele muntoase), iar în cazul în care aceste deplasări nu se pot anula sau amâna, să-și ia toate măsurile de precauție necesare pe timp de iarnă. (B. Naum)