Nu te supăra frate!


CS Vulturii Lugoj – FC Caransebeş 1-4 (0-3)

Etapa a XVIII-a era de aşteptat să aducă o limpezire a situaţiei din Seria a IV-a a Ligii a III-a la fotbal. În primul rând, vineri, 14 martie, s-au confruntat Vulturii Lugoj şi FC Caransebeş, un meci aşteptat cu deosebit interes prin prisma faptului că, pentru prima oară, cei doi fraţi Rotariu, Iosif şi Ilie, se aflau faţă în faţă ca adversari. Pe de altă parte, în aceeaşi etapă, cele două urmăritoare ale gugulanilor, aflate la egalitate de puncte, respectiv Mama Mia Becicherecu Mic şi FC Hunedoara, s-au confruntat într-o partidă care avea să stabilească cine rămâne în plasa liderului. Şi lucrurile s-au lămurit.

Pe o vreme excelentă pentru fotbal şi pe un stadion aproape plin, şi aici trebuie menţionat că oaspeţii au fost susţinuţi de o galerie caransebeşeană, căreia, datorită bunelor relaţii dintre fani, i s-au alăturat o parte a susţinătorilor echipei Muncitorul Voinţa Lupac, veniţi de la Reşiţa, meciul a început în nota de dominare a „Vulturilor”. A venit însă minutul 5, atunci când Rogozinaru a trimis o pasă înapoi la portar, de la 25 de metri, Micşa nu a reuşit să intercepteze balonul, iar Negoescu, pe fază, a profitat, l-a driblat pe goal-keeper-ul lugojean şi, de la 10 metri, a trimis în poarta goală, deschizând scorul.

După acest moment, gugulanii au mutat jocul în jumătatea de teren a gazdelor, având o posesie net superioară şi controlând ostilităţile. Băieţii lui Iosif Rotariu au făcut un presing extrem de avansat, recuperând rapid foarte multe baloane în apropierea careului lugojean. După una dintre aceste faze, în minutul 22, în urma unui fault, „centralul” Marian Balaci a dictat o lovitură liberă de la 20 de metri, torpila trimisă de Artean, pe lângă zid, lăsându-l fără replică pe Micşa, care s-a văzut din nou nevoit să scoată mingea din plasă.

În minutul următor, Petcu l-a faultat pe Stoica la 18 metri, central, caransebeşeanul văzând cu această ocazie şi cartonaşul galben. Lovitura liberă a fost bătută de Rogozinaru – responsabilul cu fazele fixe în tabăra lugojeană – în zid, mingea a ajuns tot la el, şutul din careu, în colţul din stânga al porţii lui Haidău, fiind reţinut spectaculos de goal-keeper-ul gugulan. Gazdele s-au menţinut în atac, iar în minutul 27 Radosav a centrat de pe dreapta în faţa porţii, la Ardelean, însă Petcu a fost mai rapid şi a îndepărtat pericolul.

Încet, încet, gazdele au echilibrat partida, iar în minutul 31 Precupanu a scăpat pe dreapta, Haidău i-a ieşit în întâmpinare, jucătorul gazdelor a reuşit să trimită pe lângă portarul caransebeşean, însă Petcu a fost din nou la post şi a trimis în corner. Peste alte două minute, Stoica, aflat pe dreapta, a întors în careu la Rogozinaru, şutul puternic al acestuia, de la 10 metri, ştergând stâlpul din dreapta al porţii apărate de Haidău.

Oaspeţii şi-au majorat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 35, după un penalty acordat în urma unei faze construite pe dreapta de R. Artimon şi Vlăduţi, acesta din urmă fiind faultat în suprafaţa de pedeapsă. A executat Negoescu, care a trimis în dreapta lui Micşa, portarul lugojean, chiar dacă ghicise colţul, neputând opri balonul din drumul său spre plasă.

Gazdele puteau reduce din handicap în minutul 42, când Ardelean a scăpat perpendicular spre poarta caransebeşeană, însă a pierdut un timp, întorcându-se, i-a pasat lui Stoica, iar acesta, incomodat de Petcu, a trimis pe lângă poartă.

Lugojenii au ieşit montaţi de la vestiare, începând partea a doua în forţă şi reuşind să înscrie foarte repede. În minutul 49, Rogozinaru a fost faultat la 25 de metri lateral-stânga, tot el a bătut lovitura liberă, înalt, în careul caransebeşean, de unde Miculescu a reuşit să trimită cu piciorul pe lângă portarul Haidău.

Oaspeţii au replicat în minutul 55, cu un atac prelungit pe stânga, finalizat de Negoescu cu un şut de la 16 metri, la colţul lung, mingea trecând milimetric pe lângă poarta lui Micşa. Goal-keeper-ul lugojean s-a evidenţiat la faza din minutul 67, atunci când Vlăduţi a expediat un şut excelent din alergare, de la 22 de metri, portarul gazdelor scoţând spectaculos balonul de sub transversală. Trei minute mai târziu, Negoescu şi-a pus în valoare viteza, făcând o cursă devastatoare pe stânga, de unde a centrat spre Vlăduţi, însă Micşa a fost mai rapid şi a reţinut din faţa atacantului gugulan.

În minutul 77, Micşa a mai ieşit o dată în evidenţă, apărând şutul excelent, pe jos, trimis de Contantinescu, iar în minutul următor, atunci când nu a mai putut face nimic la mingea trimisă puternic de Poiană, de la 20 de metri, a fost ajutat de stâlpul din dreapta al porţii.

Portarul caransebeşean Haidău nu s-a lăsat nici el mai prejos în ceea ce priveşte intervenţiile spectaculoase, astfel că în minutul 82 a scos din vinclu şutul puternic trimis de Ivaşcu, de la 20 de metri.

A fost un meci disputat, jucat pe contre, dovadă că în minutul 83 a fost rândul lui Constantinescu să pună în pericol poarta lui Micşa, însă şutul său din marginea careului a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta a porţii lui Micşa. Scorul final a fost stabilit în prelungiri, atunci când Săulescu a pătruns în careu pe stânga şi, cu un şut de la 14 metri, l-a executat pe Micşa.

Să mai spunem că, pe lângă cele două galerii de care am vorbit la început, a mai existat una micuţă, cea a lui Artean, prezentă la fiecare meci al gugulanilor cu un banner „Violet de Poli”, pe care scrie: „Orinde, mereu alături de tine”.

În primul rând vreau să felicit echipa pentru jocul pe care l-a prestat. Consider că marea majoritate a timpului am dominat, băieţii au respectat întocmai sarcinile pe care le-am dat fiecăruia, au fost foarte bine organizaţi din toate punctele de vedere şi cred că până la urmă echipa cea mai bună a câştigat… Întâlnirea cu Ilie a fost emoţionantă, e prima oară când ne întâlnim ca adversari, suntem obişnuiţi să fim împreună de dimineaţa până seara, zilnic… Acum am fost adversari, de fapt echipele au jucat în teren, nu noi. Îi ştiu metodele de lucru, şi el le ştie pe ale mele, avem amândoi aceeaşi mentalitate, dar eu consider că formaţia din Caransebeş este mai valoroasă decât cea din Lugoj, şi asta s-a văzut pe teren”, a declarat după meci antrenorul gugulanilor, Iosif Rotariu.

Am pierdut la un scor mult prea mare faţă de aspectul jocului, pe fondul unor greşeli impardonabile ale unora dintre jucătorii mei. În ansamblu, meciul nu a fost chiar aşa cum arată tabela de marcaj, Caransebeşul nu a câştigat chiar fără probleme. Sunt dezamăgit de evoluţia mai multor jucători din echipa mea. Mă aşteptam la mai mult în meciul de azi, dar până la urmă s-a dovedit că formaţia mai valoroasă şi mai stăpână pe ea a câştigat”, a spus tehnicianul lugojean Ilie Rotariu.

CS Vulturii Lugoj: Micşa, Neagu, Ştreangă, Miculescu, Vlădia, Ardelean (min. 56, Dobra), Ploscariu, Rogozinaru (88, Pop), Precupanu (73, Ivaşcu), Stoica, Radosav (69, Hârdău); rezerve: Dragotin, Loga, Vânătu. Antrenor, Ilie Rotariu.

FC Caransebeş: Haidău, R. Artimon, Goşa, Petcu (89, Dubei), Ionescu, Şandru (65, Săulescu), Suru (69, Constantinescu), Artean, Negoescu, Poiană, Vlăduţi (71, Steop); rezerve: Laurenţiu, Roiu, Gheju. Antrenori: Iosif Rotariu, Sorin Gheju.

A arbitrat la centru Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), asistat la cele două linii de Cristian Petrean (Deva) şi Ionel Drulă (Drobeta Turnu Severin).

Observatori: Sorin Ciotlăuş (Deva) şi Teodor Biriş (Hunedoara).

Rezultatele etapei a XVIII-a, de vineri, 14 martie: Vulturii Lugoj – FC Caransebeş 1-4; Jiul Rovinari – AFCM Gloria Reşiţa 2-1; Ştiinţa Turceni – Pandurii Lignitul Tg. Jiu 1-2; FC Avrig – Millenium Giarmata 0-3; Mama Mia Becicherecu Mic – FC Hunedoara 1-0; Echipa Muncitorul Voinţa Lupac a stat.

Runda a XIX-a, vineri, 21 martie, ora 15: FC Caransebeş – Jiul Rovinari; AFCM Gloria Reşiţa – Ştiinţa Turceni; Muncitorul Reşiţa – FC Hunedoara; Pandurii Lignitul Tg. Jiu – FC Avrig 3-0; Millenium Giarmata – Mama Mia Becicherecu Mic; Formaţia Vulturii Lugoj va sta.

Sorin ROGOZ