Jiul s-a „înecat” în Timiş


caransebes rovinari 2FC Caransebeş – Jiul Rovinari 2-0 (1-0)

În cadrul etapei cu numărul 19 din Seria a IV-a a Ligii a III-a, liderul clasamentului, FC Caransebeş, a întâlnit pe ocupanta locul 5, Jiul Rovinari, într-un meci mult mai greu decât se aşteptau, probabil, gazdele.

Încă din primele minute, oltenii şi-au arătat intenţiile ofensive, cu o apărare dispusă undeva la 30 de metri de propria poartă şi cu nişte atacanţi care au făcut un presing sufocant, de multe ori chiar la linia careului caransebeşean. Astfel, în minutul 4, Suru l-a faultat pe Trofin la 25 de metri, lovitura liberă executată foarte bine de Văcaru îndreptându-se spre vinclul porţii caransebeşene, însă Haidău a fost bine poziţionat şi a reuşit să prindă balonul.

În minutul 18, Săulescu a centrat de pe dreapta, un fundaş al echipei oaspete a şters balonul în careu, „capul” lui Vlăduţi, de la 12 metri, trecând peste poarta apărată de Muja. Din acest moment, gugulanii au pus stăpânire pe joc, fiind rândul lor să stea cu fundaşii la centrul terenului, rolul oaspeţilor reducându-se doar la nişte contraatacuri stopate fără probleme de linia defensivă caransebeşeană. În minutul 32, Artean a făcut o intercepţie la mijlocul terenului, l-a lansat pe stânga pe Vlăduţi, care a avansat, şutul din careu al acestuia, la colţul scurt, fiind reţinut de Muja.

Minutul 37 a adus deschiderea scorului, în urma unei faze în care au fost implicaţi Negoescu, Şandru şi Goşa, ultimul prinzând un voleu de excepţie, de la 14 metri, în colţul lung, sub bară, şut la care portarul oaspeţilor nu a avut nicio şansă.

Superioritatea gazdelor a fost mai evidentă în repriza a doua, când băieţii antrenaţi de Iosif Rotariu au arătat un fotbal matur, cu o excelentă circulaţie a mingii, o posesie net superioară şi cu o viziune tactică pe undeva neaşteptat de bună pentru nivelul Ligii a III-a.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul imediat după pauză, când, în minutul 48, Suru a trimis în adâncime, pe partea dreaptă, până la Săulescu, acesta a pătruns în careu şi, deşi talonat de doi fundaşi, a reuşit să şuteze la colţul scurt, învingându-l pe Muja.

Portarul oaspeţilor s-a evidenţiat însă la faza din minutul 67, când Vlăduţi i-a furat mingea, la 25 de metri, lui Tudorache, a avansat şi a tras puternic din careu, însă Muja a reuşit să respingă în corner.

În minutul 76, gazdele au avut o bună oportunitate de a-şi mări avantajul pe tabela de marcaj, la o fază în care Săulescu, aflat pe partea dreaptă, a trimis un lob peste Muja, mingea a ajuns la Gheju, aflat la 4 metri de poartă, şutul acestuia fiind respins in extremis în corner de Tudorache. Acelaşi Gheju a avut golul în vârful ghetei în minutele de prelungire, tot după o pasă venită de pe dreapta, de la Săulescu, însă şutul său, de la 6 metri, a fost respins cu un plonjon spectaculos de Muja.

Cred că intensitatea vântului şi terenul au influenţat destul de mult calitatea jocului. Consider că am dominat partida de la un capăt la altul, echipa a respectat în totalitate absolut tot ce le-am spus şi am cerut de la jucători la vestiar, să se adapteze condiţiilor de joc şi mai ales în ceea ce priveşte vântul puternic. Sunt jucători foarte tehnici, de bună calitate, şi au reuşut să facă acest lucru. Cred că am meritat victoria, în niciun moment al jocului zic eu că nu s-a pus problema învingătorului, iar pentru asta ţin să felicit întreaga echipă”, ne-a declarat, după meci, antrenorul formaţiei FC Caransebeş, Iosif Rotariu.

FC Caransebeş: Haidău, Săulescu, Goşa, Petcu, Ionescu, Şandru, Suru, Artean (min. 71, Constantinescu), Negoescu (87, Vătafu), Poiană, Vlăduţi (73, Gheju); rezerve: Laurenţiu, Dubei, Roiu, Steop. Antrenor, Iosif Rotariu.

Jiul Rovinari: Muja, Tudorache, Cârciumaru, Văcaru, Mainerici, Frăţilescu, Popescu, Fotescu, Trofin, Şoşoi, Zamfir; rezerve: Dăianu, Calotă, Părpăneaţă, Adami, Rădulescu, Manea. Antrenori: Ioan Cătălin Trofin, Ion Liţoiu.