Primăria Caransebeş, pe o sticlă de vin, la BucureştiÎn perioada 9-11 septembrie, ,,Cronicari Digitali” au organizat, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica, la care a participat și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din municipiul Caransebeș, reprezentând Terra Banatica, alături de Muzeul Cineastului Amator din Reșița, tânăra și talentata pictoriță reșițeancă Maia Truțulescu, Restaurant & Radio Kibuț de la Gărâna și Munții Carpați.
Vizitatorii festivalului, constând în tinere familii, copii, grupuri de pensionari sau de studenți, reprezentanţi ai ambasadelor străine în România, au avut ocazia de a descoperi noi destinații turistice, precum municipiul Caransebeș, dar și alte obiective renumite din județul Caraș-Severin: Muntele Mic, Țarcu, Poiana Mărului, Clisura Dunării, Semmeringul Bănățean și Parcurile naționale.
Farmecul caransebeșean a fost presărat, în capitala României, atât prin poveștile împărtășite, cât și prin imaginile redate în cadrul materialului video realizat de Personal 101 Studio, material difuzat în cadrul Festivalului Povestirilor de pe Via Transilvanica. De asemenea, cei care au poposit la standul dedicat municipiului de pe Timiș și Sebeș au avut ocazia de a admira clădirea Primăriei pe o sticlă de vin decorată handmade de ES’Art Dekor.
Pe lângă destinațiile descoperite, vizitatorii s-au bucurat de jocurile video ale copilăriei, de cea mai bună muzică și aerul Wolfsbergului, dar și de traseele montane deosebite transpuse în hărți, articole vestimentare și de ciclism.
,,Drumul care unește”, cum mai este cunoscută Via Transilvanica, prin evenimentul organizat de Cronicarii Digitali, a reunit la București, cele mai frumoase povești rostite vreodată, de la Putna, până la Drobeta-Turnu Severin, prilej de inițiere și consolidare a colaborărilor dintre Terra Banatica și alte zone ale României.
Roxana NOVACOVICI