Premii autumnale pentru Caransebeş


Ca în fiecare an, în zilele de 7 și 8 noiembrie, la Târgovişte se desfăşoară Festivalul-concurs naţional de literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, anul acesta manifestarea ajungând la ediţia cu numărul 47.

Dacă anul trecut, în cadrul aceluiaşi festival, scriitoarea caransebeşeană Ana-Cristina Popescu, profesor la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Oţelu Roşu şi colaboratoare a ziarului „Caraş-Severinul în 7 zile”, s-a întors de la Muzeul de Artă din Târgovişte, instituţie care a găzduit acțiunea, cu două distincţii – Premiul „Mircea Horia Simionescu” la secţiunea Proză, şi locul I la secţiunea Teatru, şi anul acesta ea s-a înscris la secţiunea Eseu, la care a obţinut Menţiune. Din juriul festivalului a făcut parte Nicolae Oprea, istoric şi critic literar, preşedintele Filialei Piteşti a Uniunii Scriitorilor din România.

Ana-Cristina Popescu a mai obţinut încă trei premii în toamna acestui an: Premiul I la secţiunea Dramaturgie, la concursul „Labirinturi autumnale”, organizat de „Însemne culturale” în luna octombrie, Premiul I – „Dosoftei“ la Festivalul-concurs internaţional de creaţie literar-artistică şi educativ-ştiinţifică şi religioasă în cadrul Societăţii Culturale „Patrimoniu“, Timişoara, ediţia a XII-a, în data de 14 septembrie, cu volumul „Oameni şi frunze“, publicat anul acesta la Editura Sfântul Ierarh Nicolae, din Brăila, şi Premiul II – „Dosoftei“ în cadrul aceluiaşi festival, cu volumul „Umbre“, publicat tot în 2015, la aceeaşi editură brăileană.

Bianca METEȘ