Poliţia Locală Caransebeş şi-a „prelungit” norma de hranăConsilierii locali caransebeşeni au aprobat marţi, 28 aprilie, proiectul de hotărâre privind suspendarea obligaţiei de plată a chiriei pentru terenurile cu destinaţia terase, închiriate agenţilor economici a căror activitate este suspendată în baza Ordonanţei Militare Nr. 1.
În aceeaşi şedinţă a mai fost adoptată şi hotărârea referitoare la acordarea normei de hrană personalului Direcţiei Poliţia Locală Caransebeş, pe perioada 1 mai – 31 decembrie, aceasta fiind în sumă de 32 lei/zi calendaristică.
„Această prelungire a normei de hrană se face din şase în şase luni. Ea a fost bugetată de la începutul anului, iar în momentul de faţă există resurse, însă nu este greu de prevăzut ce se va întâmpla în cel de al doilea semestru al anului, în condiţiile în care, pe lângă investiţiile pe care le-am făcut la spital, mai sunt şi alte cheltuieli adiacente, cum ar fi carantinarea persoanelor venite din alte ţări, dar şi a personalului medical în spaţiile hoteliere din Caransebeş, şi aici cifrele nu sunt deloc mici. Două luni de carantinare a personalului medical costă bugetul local undeva la 100.000 de euro, şi sperăm ca aceşti bani să se întoarcă la bugetul local de la Guvern, prin Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat primarul Caransebeşului.
Felix Borcean a mai precizat că banii către proprietarii de pensiuni trebuie plătiţi în cel mai scurt timp, respectiv între cinci şi şapte zile lucrătoare.
În momentul de faţă, în Caransebeş nu mai există persoane sosite din alte localităţi şi carantinate, doar personal medical, într-un singur hotel, a mai spus edilul municipiului.
Bogdan NAUM