„Grădiniţa Prieteniei” – P.P. 4 Caransebeş


Oare un copil are nevoie doar de iubirea şi căldura educatoarelor cu care este întâmpinat la grădiniţă? Oare prima impresie a copilului când intră în grădiniţă contează? Contează ca educatoarea să iubească această lume a copiilor şi, prin intermediul grădiniţei, să-i ofere zi de zi un ambient cât mai plăcut, cât mai atractiv, un ambient din lumea lui? Ce ziceţi?”.

Pornind de la această dorinţă de a-i educa pe copiii noştri în spiritul unei vieţi sănătoase şi pentru a ne autoeduca pe noi înşine în spiritul aceleiaşi valori, a fost demarat proiectul „Bucurie, fantezie şi culoare”, coordonat de prof. Silvia Davidescu şi desfăşurat în perioada noiembrie 2013-iunie 2014, având ca finalitate inaugurarea lucrării „Curcubeul prieteniei”, lucrare ce îmbracă zidul din curtea grădiniţei cu picturile realizate de preşcolari alături de doamnele educatoare şi talentatele eleve din clasa a X-a a Liceului Pedagogic „C.D. Loga” Caransebeş.

Bucuria o regăsim în lucrările lor pline de culoare, fantezie şi creativitate, iar noi, educatoarele şi părinţii, suntem cuceriţi de candoarea sufletului curat de copil, oglindit în „operele lor de artă”.

Încântătoare a fost şi ziua de miercuri, 18 iunie, când a avut loc festivitatea de încheiere a acestui proiect, desfăşurată în incinta grădiniţei, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere şi elevii clasei a X-a de la Liceul Pedagogic „C.D. Loga” Caransebeş, care au fost răsplătiţi pentru talentul, dăruirea şi munca depusă cu diplome de excelenţă, dar şi cu un scurt program artistic susţinut de preşcolara Maria Anesia Rusnac ca solist vocal, coordonată de doamnele educatoare Alina Crista şi Marinela Boeriu, şi de grupul vocal „Micii interpreţi”, coordonaţi de doamnele educatoare Nicoleta Barbu şi Maria Socineanţu.

Mulţumim tuturor pentru colaborare!

Colectivul de cadre didactice de la Grădiniţa P.P. 4 Caransebeş