Podul de la Slatina-Timiş, gata în doar două luni!Informam recent că, urmare a precipitaţiilor abundente căzute la jumătatea lunii iunie, apele râului Timiş au deteriorat unul dintre pilonii de susţinere ai podului care face legătura dintre Slatina-Timiş şi Drumul Naţional 6 (E70), dintre Caransebeş şi Băile Herculane. Pentru a evita o situaţie neprevăzută, autorităţile judeţene au luat atunci măsura preventivă de a închide circulaţia pe acest pod, lucru care creează neajunsuri atât locuitorilor comunei, care, pentru a ieşi în Drumul naţional, sunt nevoiţi să facă un ocol prin Bucoşniţa, cale de 5 kilometri, dar şi turiştilor care pot ajunge la Văliug pe scurtătură, prin Slatina-Timiş.
În aceste condiţii, fiindcă podul are statut de Drum judeţean, primarul Gheorghe Roma a hotărât să rezolve problema prin forţe proprii, mergând personal la Bucureşti, la Compania Naţională de Investiţii.
El a luat luat decizia de a construi, în regie proprie, un alt pod, pe locul celui care făcea legătura între centrul de comună şi satul aparţinător Sadova Veche, care a fost distrus de inundaţiile din 2010. La Bucureşti, a depus documentaţia pentru construirea unui pod în regim de urgenţă, moment din care Compania Naţională de Investiţii a preluat amplasamentul şi a demarat procedurile pentru realizarea acestuia.
Deşi Gheorghe Roma a avansat ca termen de finalizare a obiectivului sfârşitul acestei luni, iată că podul, a cărui valoare se ridică la 463.000 de lei, adică 100.000 de euro în cap, bani asiguraţi din bugetul propriu, lucrările începând în data de 17 iulie, va fi dat în folosinţă vineri, 18 septembrie, la ora 7.
Bianca METEŞ