Planuri mari pentru Caransebeş, în 2013


Pentru anul 2013, administraţia locală caransebeşeană are în plan mai multe proiecte edilitare. Printre acestea se numără cel de refacere a canalizării şi de realizare a unei noi staţii de epurare, proiect a cărui valoare se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro. „Vom realiza o nouă staţie în zona Racoviţa. Vom trece apoi rapid şi la schimbarea canalizării, vechi din anii ’60, în întreg municipiul, o continuare normală a proiectului în care am înlocuit toate reţelele de apă“, a declarat primarul Marcel Vela. Modernizarea Centrului Civic şi extinderea acestuia spre Parcul Dragalina, într-o zonă destinată doar pietonilor, reprezintă alte priorităţi pentru administraţia locală.
De asemenea, se are în vedere dezvoltarea, cu bani de la bugetul local, a reţelei de alei pietonale, trotuare, străzi şi spaţii verzi din municipiu. „Ne vom axa pe zonele unde, fie din cauza timpului, fie din cauza resurselor financiare insuficiente, a trebuit să ne oprim din amenajarea cu pavele şi dale“, a mai spus Marcel Vela, care a mai adăugat că municipalitatea se bazează foarte mult pe fondurile proprii, mai ales că în bugetul local va intra o resursă financiară extrem de consistentă: despăgubirile pe terenurile pe care Caransebeşul le-a cedat Ministerului Transporturilor pentru construirea Şoselei de centură.
Municipalitatea va continua, de asemenea, toate proiectele culturale, iar în ceea ce priveşte viaţa sportivă, edilul-şef a comunicat o veste îmbucurătoare. „Am reuşit, în sfârşit, ca terenul şi baza sportivă CFR să intre în domeniul public, să fie proprietatea Caransebeşului. Din acest an, începem modernizarea vestiarelor şi a tribunelor“, a mai spus Marcel Vela.

Sonia BERGER