Biblioteca municipală, reevaluată


În şedinţa din luna septembrie a legislativului local caransebeşean, consilierii au luat în discţie proiectul de hotărâre privind contractul de vânzare-cumpărare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Biblioteca Municipală „Mihail Halici”. Conform raportului de evaluare întocmit de experţii agreaţi de Episcopia Caransebeş, valoarea imobilului se ridică la 105.000 de euro, sumă cu care aleşii locali nu au fost de acord, considerând-o prea mare în raport cu preţurile de pe piaţa imobiliară caransebeşeană.

Astfel, s-a luat decizia amânării unei hotărâri referitoare la aprobarea contractului de vânzare-cumpărare şi efectuarea unui raport de către un evaluator independent. Recent, acesta a şi comunicat suma: 75.000 de euro.

„Propun să achităm cei 75.000 de euro şi, pentru a nu mai prelungi incertitudinea, propun şi achitarea lor într-o singură tranşă, şi nu în mai multe, aşa cum se prevăzuse iniţial”, a spus consilierul Valentin Dascălu, zilele trecute, propunerea fiind aprobată de toţi aleşii locali. (B. Meteş)