Planuri mari până la Paşti, la Turnu Ruieni


           În această perioadă, la Zlagna, sat aparţinător comunei Turnu Ruieni, se află în stadiu de finalizare lucrările de montare a conductelor, în vederea introducerii reţelei de apă în localitate. Primarul Petru Harambaşa ne-a informat că lucrările au demarat în luna noiembrie a anului trecut, costul total al proiectului fiind de 1,6 milioane de lei, bani obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Odată cu primirea următoarei tranşe din această sumă, la Zlagna urmează să se realizeze platforma unde vor fi montate cele două bazine de acumulare a apei potabile, care va fi distribuită, prin cădere, celor 117 gospodării beneficiare ale acestui proiect al administraţiei locale din Turnu Ruieni.

Totodată, ne-a mai spus edilul, au fost finalizate lucrările la grupurile sanitare şi la bucătăria Căminului cultural din centrul de comună, iar la aşezământul similar din Zerveşti s-a lucrat doar la grupurile sanitare.

De săptămâna viitoare, în centrul de comună vor demara lucrările de montare a pavelelor din cele două parcuri, soclul statuii lui Trandafir Cocârlă urmând să fie placat cu marmură. Tot aici, pe locul fostei Primării, se intenţionează amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

„Administraţia locală vrea să ridice, la Turnu Ruieni, un monument al eroilor comunei căzuţi atât în Primul, cât şi în cel de Al Doilea Război Mondial. Dacă vremea va fi frumoasă şi va permite derularea lucrărilor în ritmul planificat de noi, sperăm ca toate aceste proiecte să fie finalizate până la Paşti”, a mai spus primarul Petru Harambaşa.

Bogdan NAUM