Atmosfera de basm specifică Sărbătorilor de Iarnă din marile localităţi ale lumii îşi face simţită prezenţa şi în capitala „Ţării Gugulanilor”. Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” au pregătit cetăţenilor localităţii o serie de surprize inedite cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă.
Astfel, au fost finalizate iluminatul stradal specific acestei perioade, precum şi ornarea monumentelor, faţadelor clădirilor istorice şi principalelor instituţii publice. De asemenea, în parcul din faţa Primăriei a fost amplasat un brad împodobit tradiţional, de mari dimensiuni, iar în principalele zone de interes public au fost amplasate decoraţiuni specifice.
Din Parcul „General Ioan Dragalina” nu lipseşte, nici în acest an, patinoarul artificial. Tarifele de intrare pe gheaţă nu s-au schimbat faţă de anii trecuţi. Biletul costă 5 lei, iar alţi 5 lei se percep pentru închirierea unei perechi de patine, în vreme ce grupurile de elevi organizate beneficiază de gratuitate.
„Este al nouălea an consecutiv când la Caransebeş inaugurăm împreună acest obiectiv important, care va fi deschis pe o perioadă de două luni, până la începutul lunii februarie a anului viitor. Toţi cei care sunt îndrăgostiţi de sport, de gheaţă şi de patine, pot veni aici să se bucure, să se simtă bine şi să încerce acest sentiment de zbor, de alunecare, într-un loc special amenajat”, a spus sâmbătă, 5 decembrie, la momentul inaugurării, edilul-şef al municipiului, Marcel Vela.
În aceeaşi seară au fost aprinse şi luminile ornamentale care împodobesc oraşul, de către primarul Marcel Vela, împreună cu istoricul Liviu Groza și mai mulți copii, ca o punte între generația de aur a Caransebeșului și cele care vor veni.
Totodată, în Centrul Civic al urbei de pe Timiş şi Sebeş a fost amenajat „Târgul de Crăciun”, astfel că atmosfera de sărbătoare îi urmăreşte şi aici pe trecătorii aflaţi la promenadă sau la cumpărături. Administraţia publică locală a pus la dispoziţia micilor afacerişti căsuţe din lemn pentru comercializarea produselor specifice de Sărbători, acestea fiind situate pe strada Mitropolit Nicolae Corneanu, sub o perdea de lumini ornamentale.
În cadrul „Târgului de Crăciun” există un număr de 20 de căsuţe din lemn, toate închiriate doritorilor de către Casa de Cultură „George Suru”. Aici, micii comercianţi veniţi din toate colţurile ţării vând de la produse ornamentale luminoase, obiecte decorative şi de artizanat, jucării, dulciuri, preparate culinare tradiţionale, vin şi porumb fiert, până la obiecte vestimentare şi de încălţăminte. „Târgul de Crăciun” se derulează până la începutul anului viitor şi a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediţie.
Vasi POPESCU