Percheziții la trei firme din Caransebeș


Marți, 12 ianuarie, Poliţia Română a efectuat 14 percheziţii, în cinci judeţe, la firme de construcţii şi persoane fizice bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile – efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – au avut loc la sediile sociale şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum și la locuinţele unor persoane fizice, şi au avut ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

Din cercetări a reieşit că reprezentanţii mai multor firme din domeniul construcţiilor, din judeţul Caraş-Severin, trei dintre acestea fiind din Caransebeș, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro. (B. Naum)