Patru milioane de euro pentru bătrâni şi copii


      Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, împreună cu Viorel Alexa, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Caraş-Severin, ca reprezentant al Ministerului Muncii, au semnat recent, la Reşiţa, şapte contracte care vizează reabilitarea Centrelor de asistenţă socială din judeţ. Proiectele au fost câştigate de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, iar suma totală se ridică la peste 16 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape patru milioane de euro.
„Acum câteva luni, la Consiliul Judeţean am făcut o evaluare din care reiese că, până în acest moment, am investit în aceste Centre aproximativ zece milioane de euro. Iată că acum investim încă patru milioane de euro, pe cele şapte proiecte, prin bugetul Ministerului Muncii, la care se adaugă încă un milion de euro, la Centrul de Plasament «Casa Noastră» din Zăgujeni, finanţare din Programul Operaţional Regional”, a declarat Sorin Frunzăverde.
Aceasta este una din cele mai importante finanţări pe care vreun Consiliu judeţean o are la nivel naţional, în cifră absolută, în ceea ce priveşte aceste şapte proiecte.
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a declarat că aceste investiţii sunt fireşti şi că, de acum, Centrele de asistenţă socială din judeţ sunt foarte aproape de standardele europene. „Finanţarea este cu atât mai importantă cu cât dă de lucru şi firmelor din Caraş-Severin, în special celor din domeniul construcţiilor. Sunt bani, şi nu puţini, care vin în judeţ”, a subliniat Sorin Frunzăverde. În acest sens, Consiliul Judeţean continuă să fie cel mai important investitor din Caraş-Severin, iar referitor la administraţiile publice, chiar cel mai important investitor la nivel naţional.
Suma totală de 16 milioane de lei va fi destinată amenajărilor, reparaţiilor şi modernizărilor Centrului de Plasament „Casa Noastră” Zăgujeni (1.302.359 lei), Căminului pentru Persoane Vârstnice Sacu (849.046 lei), Complexului de Servicii Sociale pentru Persoanele cu Dizabilităţi „Sfânta Maria” din Reşiţa (764.062 lei), Centrului de Urgenţă pentru Persoane Fără Adăpost Caransebeş (1.918.066 lei), Centrului de Plasament „Speranţa” Reşiţa (4.109.461 lei) şi Centrului de Servicii Sociale pentru Persoane cu Dizabilităţi „Bunavestire” din Caransebeş (6.852.600 lei).

Să mai spunem că, de serviciile Centrelor de asistenţă socială din Caraş-Severin, beneficiază peste 500 de persoane, bătrâni sau copii.
Sonia BERGER