Muzeul caransebeşean… altfel


Cu prilejul programului intitulat Şcoala altfel, în perioada 7-11 aprilie,Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează o serie de activităţi în care sunt angrenaţi elevi şi profesori din instituţiile de învăţământ din municipiu.

Astfel, între orele 10 şi 12 au loc workshop-uri, în data de 8 aprilie desfăşurându-se o demonstraţie de olărit şi modelaj de lut, miercuri tema fiind vopsirea tradiţională a ouălor de Paşti, joi – confecţionarea de figurine de Paşti, pentru ca vineri, 11 aprilie, să fie programată o lecţie de dans popular tradiţional din Banat.

Între orele 9 şi 16, elevii şi cadrele didactice participante la program au putut vizita expoziţiile deschise la sediul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, respectiv Casa pădurarului din Marga, Moara cu ciutură, Din istoria Regimentului de Graniţă Nr. 13, Expoziţia de artă plastică Ion Sălişteanu, Icoane din secolele XVIII XIX din colecţia Muzeului Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Meşteşuguri tradiţionale din Banatul de Munte, precum şi Rezervaţia Arheologică Tibiscum – Jupa, Castrul roman de la Tibiscum, precum şi Oraşul roman de la Tibiscum şi Memorialul Constantin şi Hadrian Daicoviciu, de la Şcoala cu clasele IVIII din comuna Constantin Daicoviciu. (B. Meteş)