Pe 2015, avem cartonaş galben!


Deoarece în cursul anului trecut administraţiile locale nu au reuşit să cheltuiască toţi banii alocaţi de Guvern pentru lucrări edilitare, anul acesta judeţul Caraş-Severin va pierde o serie de finanţări, şi asta pe motiv că Executivul nu va aloca suficienţi bani. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, explică această stare de lucruri prin faptul că în 2014 banii au fost alocaţi foarte târziu, spre sfârşitul anului, şi administraţiile locale nu ar fi avut cum să-i cheltuiască într-o perioadă atât de scurtă. 

Din totalul fondurilor alocate anul trecut către primăriile din Caraş-Severin, a mai spus Frunzăverde, 13,6 milioane de lei nu au fost cheltuiţi până la sfîrşitul anului şi vor fi reportaţi pentru 2015. Acesta este şi motivul pentru care sumele ce vor veni anul acesta în judeţ vor fi mai reduse. Cu alte cuvinte, în 2015 Caraş-Severinul va primi de la Guvern doar 14,4 milioane de lei, sumă la care se adaugă cei 13,6 milioane de lei care nu au fost cheltuiţi de către primării, şi alţi 1,5 milioane de lei, care însă nu intră în calcul, deoarece au o destinaţie precisă – şcoala din Lăpuşnicu Mare. În total, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean, primăriile cărăşene vor avea la dispoziţie 29,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor edilitare, de infrastructură, la reţelele de apă şi canalizare, la căminele culturale, drumuri sau şcoli.

Consiliul Judeţean – a mai spus Sorin Frunzăverde – va înainta o propunere Ministerului Dezvoltării, pentru ca suma de 29,5 milioane de lei să fie folosită pentru lucrările aflate în stadii avansate şi care pot fi finalizate, ceea ce înseamnă cam 15 din cele 100 de lucrări aflate în derulare în Caraş-Severin.

Sonia BERGER