Patru firme cu inimi mari, pentru un Centru social


Sâmbătă, 4 iulie, pe Stadionul Municipal din Caransebeş a avut loc competiţia sportivă intitulată „Cupa Comunităţii”. La eveniment au participat patru echipe ale firmelor care sponsorizează dezvoltarea Centrului de Reintegrare Socială, instituţie în care urmează să fie construite 10 case pentru familiile nevoiaşe din Caransebeş şi împrejurimi. Astfel, pe terenul de fotbal s-au întrecut echipele firmelor TMD Friction România SRL, Hyperion Trans SRL, SC Mobirom SA şi Alris Instalaţii. Proiectul este dezvoltat de Asociaţia Jesus Christ Living Hope Ministry, în parteneriat cu Primăria Caransebeş, reprezentată la acest eveniment de city-managerul Nicolae Borcean. Din partea sponsorilor au participat la acţiune Ovidiu Roman, de la SC Mobirom SA, Ion Petrescu, de la Hyperion Trans SRL, care nu numai că a fost prezent, dar a şi jucat împreună cu echipa, şi Andy Turner de la TMD Friction România SRL.

Competiţia a avut ca scop principal strângerea de fonduri şi, în plan secundar, întrecerea sportivă în sine, condiţia participării la această manifestare fiind ca firmele să se implice în dezvoltarea Centrului social. În acest sens, a fost desemnat un juriu care să evalueze complet cele două criterii de departajare – sportiv şi economic. Din juriu au făcut parte reprezentanţi a trei agenţi economici din Caransebeş, respectiv Samuel Dugălia, Silviu Avram şi Richard Nestor.

Câştigătorii competeţiei au fost: CUPA COMUNITĂŢII, premiu pentru echipa cu cea mai bună performanţă sportivă, a revenit firmei TMD Friction România SRL; TROFEUL „Sport pentru suport”, pentru echipa a cărei firmă se angajează să ajute Centrul cu cel mai mare aport economic, acest premiu fiind câştigat tot de compania SC TMD Friction România SRL, care s-a angajat să finanţeze Centrul în proporţie de 85% şi, în lipsa resurselor necesare, chiar şi peste acest procent. 

La nivel individual, Premiul pentru jucătorul competiţiei a fost câştigat de Ion Gherghinescu, de la firma SC Mobirom SA, iar Premiul pentru cel mai fair-play jucător, de Ion Petrescu, de la firma Hyperion Trans SRL.

Pentru noi, organizatorii, toate echipele sunt câştigătoare, pentru că cea mai mare realizare a acestui eveniment este acela de a aduce împreună oameni care să se unească şi să lupte pentru o cauză comună a comunităţii, pentru alţii într-un spirit de unitate şi prietenie. Credem că acesta este doar începutul colaborării între cele patru firme care vor conlucra împreună în acest proiect şi că vor mai avea ocazia să interacţioneze şi pe parcursul desfăşurării proiectului. Apreciem în mod deosebit eforturile echipelor de la Mobirom şi Hyperion, care, deşi fără experienţă şi mai în vârstă, nu au dat înapoi şi au jucat într-un spirit de fair-play cu ceilalţi participanţi la joc, oarecum mai avantajaţi. Tineri sau mai puţin tineri, pregătiţi sau mai puţin pregătiţi, firme mari sau mici, împreună au alergat şi s-au luptat pentru alţii, pentru o cauză care va face lumea mai bună şi mai frumoasă, şi de aceea le felicităm din inimă pe toate cele patru firme câştigătoare! Ne dorim să continuăm tradiţia acestui eveniment şi sperăm ca la anul, la ediţia a doua, să avem alături şi mai multe firme”, ne-a spus Loredana Eichelmann, Coordonator Proiecte Asociaţia Jesus Christ Living Hope Ministry.

Bianca METEŞ