Buchinul începe cu dreptul. Caransebeşul, cu stângulRapid Buchin – Era S Comexim 13-1 (7-1)
În prima etapă a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, Era S Comexim din municipiu a jucat duminică, 8 septembrie, în deplasare la Buchin, una dintre cele mai puternice echipe ale acestei serii. A fost un meci la discreţia gazdelor, dovadă şi scorul înregistrat la final, dar diferenţa de valoare dintre cele două formaţii era previzibilă, gazdele întărindu-şi rândurile în pauza competiţională, în timp ce caransebeşenii veneau dintr-o ligă inferioară.
Chiar dacă primul şut pe poartă a aparţinut oaspeţilor, în minutul 1, cei de la Buchin au deschis scorul două minute mai târziu, când, dintr-o lovitură liberă, au mutat jocul pe stânga, iar I. Dragomir a reluat în plasă, cu un voleu de la 8 metri.
Acelaşi I. Dragomir a înscris şi golul cu numărul doi, în minutul 11, când a beneficiat de o angajare în adâncime şi, deşi talonat de Ardelean, a trimis în poartă pe lângă portarul Potcovaru.
I. Dragomir a reuşit hat-trick-ul în minutul 17, când, scăpat pe dreapta, l-a executat cu un şut sec din careu pe goal-keeper-ul caransebeşean.
După doar un minut, în urma unei faze prelungite de atac a gazdelor, Nicoară, aflat la 18 metri, a avut timp să-şi aşeze balonul, după care a şutat plasat, în stânga portarului, ducând scorul la 4-0.
În replică, oaspeţii au expediat şi ei un şut pe lângă vinclul porţii lui Călătoaie, în minutul 26, când Coman a executat o lovitură liberă de la 30 de metri.
S-a făcut 5-0 în minutul 28, atunci când Vlad a bătut un corner de pe stânga, Ştefănuţ a reluat cu capul, Potcovaru a respins, iar Nicoară a introdus balonul în plasă cu o lovitură de cap.
În minutul 30 a avut loc o fază la care oaspeţii au protestat, deoarece jucătorul Buchinului, I. Dragomir, s-a ciocnit cu Potcovaru în suprafaţa de pedeapsă, mingea a ajuns la Babă, iar acesta a introdus-o în poarta goală, justificarea arbitrului fiind aceea că dacă nu ar fi acordat golul ar fi trebuit să dicteze penalty pentru Buchin.
După numai un minut, Nicoară a scăpat din nou singur cu portarul caransebeşean, pe care l-a executat cu sânge rece, ducând scorul la 7-0.
Caransebeşenii au marcat golul de onoare în minutul 37, dintr-un penalty dictat pentru un henţ în careu, Puiu transformând lovitura de pedeapsă cu un şut în dreapta lui Călătoaie.
Prima ocazie a oaspeţilor din repriza secundă s-a înregistrat în minutul 48, când Marcu a executat o lovitură liberă de la 40 de metri, cu boltă, mizând şi pe vântul care a bătut cu putere pe tot parcursul partidei, însă nou-intratul I. F. Dragomir a reuşit să prindă balonul care se ducea sub bară.
Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 50, în urma unei faze ai cărei protagonişti au fost Nicoară şi Bădeţ, acesta din urmă trimiţând calm, de la 18 metri, în poarta goală.
Nicoară a înscris golul cu numărul 9 al Buchinului în minutul 65, când a primit de pe stânga, de la Stanca, l-a păcălit pe Potcovaru şi a trimis în poarta goală.
Cel mai frumos gol al întâlnirii s-a marcat în minutul 70, când Nicoară a obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri, execuţia plasată, pe lângă zid, a lui Feneş ţintuindu-l pe linia porţii pe Potcovaru şi ducând scorul la 10-1.
În minutul 74 s-a făcut 11-1, Bădeţ profitând de mingea respinsă de portarul oaspeţilor la şutul lui V. Dragomir şi trimiţând puternic în plasă de la 16 metri.
Ştefănuţ şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor în minutul 78, după ce a primit de la Bădeţ şi, cu poarta goală în faţă, a trimis de la 14 metri în plasă, ducând scorul la 12-1.
Ultimul gol a purtat semnătura lui Stanca, el primind de pe dreapta, de la Ştefănuţ, şi şutând sec de la 14 metri, fără speranţe pentru portarul Potcovaru.
Rapid Buchin: D. Călătoaie (min. 46, I. F. Dragomir), O. Bălan, M. Stepanescu, C. Nicoară, I. Feneş, C. Rotea, I. Dragomir (46, G. Bădeţ), G. Vlad (46, I. Roşu), D. Babă (46, N. Stanca), N. Ştefănuţ, V. Dragomir; rezerve: N. Tâţă, V. Achimescu. Antrenor, Dragu Ghena.
Era S Comexim: M. Potcovaru, F. Ardelean, O. Covaciu (46, C. Matei), P. Ştioapa (46, V. Marcu), B. Coman, F. Olariu, R. Cozma, P. Brânzan, P. Panduru, M. Puiu, P. Ianoşel; rezerve: C. Şendroni, C. Birăescu, M. Negrea, M. Spunei, L. Arnăut. Antrenor, Marius Puiu.
A arbitrat la centru Ionuţ Humiţa (Armeniş), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Petru Hamza (Cruşovăţ).
Observatori: Duly Kelemen (Caransebeş) şi Marin Vărzan (Oţelu Roşu).
Sorin ROGOZ