Remiză în repetiţia generală pentru finala Cupei României


Croaţia Clocotici – Viitorul Caransebeş 2-2 (1-0)
Duminică, 3 iunie, Croaţia Clocotici şi Viitorul Caransebeş s-au întâlnit în etapa cu numărul 25, penultima a actualului campionat, cele două formaţii urmând să se afle din nou faţă în faţă peste două săptămâni, când la Reşiţa se va disputa finala fazei judeţene a Cupei României.
După o repriză zdravănă de ploaie, care nu a afectat însă deloc gazonul excelent de pe Stadionul Parohial, aşa cum este cunoscut, din Clocotici, meciul a început echilibrat, prima ocazie trecându-şi-o în cont oaspeţii, în minutul 6, după o fază în care Covăsală, faultat de Ţundrea, a obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri, torpila lui Negrei întâlnind stâlpul drept, aproape de vinclu, al porţii apărate de Filca.
În minutul 14, Haţegan i-a trimis de pe dreapta pe stânga lui Guduleasa, acesta a aşezat pentru Costachi, care, de la 20 de metri, a şutat bine, însă balonul a trecut puţin pe lângă poarta caransebeşeană.
O fază importantă, care avea să influenţeze, zicem noi, rezultatul final, s-a petrecut în minutul 17, când după un duel umăr la umăr între Nicola şi Vatav, atacantul caransebeşean, care pierduse mingea, şi-a faultat din spate, dur, adversarul, centralul Constantin Stamatoiu arătându-i jucătorului gugulan direct cartonaşul roşu.
În minutul 26, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri, însă şutul plasat al lui Negrei, pe lângă zid, a fost reţinut de Filca.
Un minut mai târziu, gazdele au deschis scorul, după ce Haţegan, aflat pe aripa dreaptă, i-a pasat lui Guduleasa, iar acesta, de la marginea careului, a trimis perfect la colţul lung, făcând inutil plonjonul lui Birăescu.
În minutul 29, acelaşi Guduleasa a profitat de o neatenţie a apărării gugulane, a furat o minge în careu, i-a pasat în dreapta lui Ifca, însă şutul acestuia, de la 12 metri, a fost reţinut de portarul caransebeşean. Gazdele au mai avut o ocazie bună de a înscrie în minutul 43, când Guduleasa, aflat pe dreapta, a încercat un lob de la 30 de metri, dar balonul s-a dus puţin pe lângă ţintă.
Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut oaspeţilor, în minutul 44, când Imbre a scăpat singur spre poarta celor de la Clocotici, dar, talonat de Bordea, a şutat de la 14 metri, din poziţie incomodă, iar Filca a reuşit să respingă spectaculos.
Caransebeşenii au egalat imediat după reluare, în minutul 48, când centrarea de pe stânga a lui Negrei a fost reluată de Imbre, de la 8 metri, în stânga lui Filca. Peste două minute, acelaşi Negrei a centrat din nou de pe aripa stângă, Ţundrea a respins prea scurt, iar Neagu a trimis un trasor de la 18 metri care i-a dat mâinile pe spate portarului gazdelor, aducându-i astfel în avantaj pe gugulani.
În minutul 55, Chelu a făcut o fază frumoasă pe aripa stângă a atacului „Croaţiei”, cascada de driblinguri terminându-se cu un şut la colţul scurt, însă nou-intratul între buturile porţii caransebeşene, Socaci, a reşit să reţină balonul. În minutul 62, gazdele au trecut pe lângă egalare, în urma unei neînţelegeri între Socaci şi apărătorii caransebeşeni, de care a profitat Guduleasa, care, însă, a trimis de la 8 metri, lateral stânga, pe lângă poartă.
Două minute mai târziu puteau să înscrie oaspeţii, după o fază creată de Neagu pe aripa dreaptă, pasa acestuia către Nicoară, aflat la doar 4 metri de poarta adversă, fiind respinsă în ultima clipă de Bordea.
După acest moment, caransebeşenii au renunţat la orice pretenţii ofensive, probabil şi ca urmare a faptului că au evoluat mult timp în zece, păstrându-l doar pe Neagu undeva la centrul terenului, în eventualitatea declanşării unui contraatac. Pe fondul dominării gazdelor, în minutul 81 O. Bălan l-a faultat în careu pe Ifca, Constantin Stamatoiu a arătat punctul cu var, iar Costachi a executat perfect lovitura de pedeapsă, în dreapta lui Socaci, aducând egalarea pe tabela de marcaj.
Ultima fază mai importantă a meciului s-a petrecut în minutul 87, când Budai a şutat puternic de la 20 de metri, de pe aripa stângă, Socaci a respins, iar Ifca a reluat din careu, din poziţie excelentă, mult peste poarta caransebeşeană.
Una peste alta, a fost un meci frumos, viu disputat, dătător de speranţe că finala fazei judeţene a Cupei României, de duminică, 17 iunie, de pe Stadionul Gloria din Reşiţa, se va ridica cel puţin la acelaşi nivel.
Croaţia Clocotici: M. Filca, D. Guduleasa (min. 86, M. Filca), Gh. Ribar, A. Ţundrea, R. Costachi, A. Bordea, Al. Chelu, M. Vatav (70, C. Vucu), D. Dragotă, I. Haţegan (79, N. Budai), D. Ifca; rezerve: M. Udoviţă, F. Avram. Antrenor, Claudiu Balaci.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (46, D. Socaci), Al. Nicola, G. Negrei (75, Gh. Valuşescu), C. Bloju, R. Covăsală, A. Neagu, O. Bălan, N. Imbre, C. Nicoară (82, I. Bica), Al. Avramovici, B. Gulea. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Claudiu Gogu (Reşiţa) şi Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă).
Observator: Cornel Corocan (Reşiţa).
Sorin ROGOZ