Până acum, tăt Banatu-i fruncea!


Banatul Caransebeș – CSM București 3-1 (25-17, 30-28, 22-25, 25-22)

Sâmbătă, 31 octombrie, în Divizia A1 de volei s-a disputat etapa a II-a, în cadrul căreia Banatul Caransebeș a primit replica celor de la CSM București, veniți în Polivalenta din Pipirig cu gânduri mari. Gugulanii au început bine jocul și și-au adjudecat primul set cu scorul de 25-17. Cea de a doua rundă a fost mult mai disputată, ambele combatante trecând pe rând pe lângă victorie. În cele din urmă elevii lui Valentin Pereu, nimeni altul decât fostul antrenor al oaspeților, s-au impus cu 30-28, după un set interzis cardiacilor. După cele două reușite, gazdele s-au relaxat, lucru de care bucureștenii au profitat fără să stea prea mult pe gânduri, astfel că oaspeții și-au trecut în cont setul cu numărul trei, scor, 25-22. Caransebeșul a început în forță runda a patra, conducând cu 5-0, însă bucureștenii au intrat în avantaj, 8-6, la primul time-out tehnic. Cu Birău, Cedic și Lung în mare formă, caransebeșenii au revenit în joc și au reușit să ajungă primii la 16, iar apoi au păstrat până la final o diferență de 3-4 puncte, impunându-se cu 25-22. Cu această victorie, pentru moment, gugulanii au urcat pe prima poziție a clasamentului.

Azi au fost și lucruri bune, și mai puțin bune. Mi-a plăcut că băieții și-au revenit după o scădere în joc, probabil și pe fond fizic. Știm unde avem de lucrat, am mai văzut oscilațiile de astăzi în jocul nostru și la alte partied. E drept, acum au fost mai puține, sper să avem și mai puține în meciurile viitoare. Suntem la început, iar campionatul va fi foarte greu”, a declarat după meci Valentin Pereu.

La un moment dat, mă gândeam să nu se repete meciul de anul trecut, când am condus Bucureștiul, însă, în final, am pierdut. Cu ajutorul publicului, căruia îi mulțumesc că a venit în număr atât de mare (la meci au asistat peste 500 de persoane – n.r.), iată că băieții au reușit să obțină o victorie de trei puncte. Îi felicit!”, a spus și președintele clubului, Cristian Stepanescu.

În etapa viitoare, programată în 7 noiembrie, Volei Club Caransebeș se va deplasa la Unirea Dej. (S. Rogoz)