Patru zile de distracţie la Serbările Cetăţii de la CaransebeşDe joi, 31 august, şi până duminică, 3 septembrie, Primăria municipiului Caransebeş şi Casa de Cultură „George Suru” au organizat în Parcul Teiuş cea de a XVIII-a ediţie a Festivalului „Serbările Cetăţii”.
Astfel, în prima zi, pe o vreme numai bună pentru o petrecere câmpenească şi în prezenţa unui număr foarte mare de spectatori, festivalul a fost deschis de Ansamblul Folcloric „Armenişana”, după care pe scenă au evoluat Nicu Novac, Petrică Miulescu-Irimică şi Liliana Laichici, ambii cu formaţiile lor.
Vineri, spectatorii au asistat la un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric „Zestrea Gugulanilor”, Ramona Viţa şi Georgiana Viţa, împreună cu Formaţia „Timişul”, Dumitru Teleagă-Meka, seara fiind încheiată de recitalul susţinut de Theo Rose.
Cea de a treia zi a festivalului a debutat cu un concert de muzică clasică oferit de artişti de la Operele din Timişoara, Braşov şi Stuttgart, după care au evoluat pe scenă Ansamblul „Voitegeana”, Căluşarii din Jebel, Ansamblul „Junii Gugulani”, precum şi cunoscuta solistă Mira.
Duminică, în ultima zi a manifestării, au evoluat Ansamblul „Sveti Nikola” din Radimna, Magnum Dance, Dance Mania, Lidia Buble, DJ Victor Stan şi Alina Eremia, totul încheindu-se cu lansarea de confetti.
Prezentarea festivalului a fost asigurată, pe parcursul celor patru zile, de Sergiu Taban.
În tot acest timp, micii comercianţi de produse culinare au fost și ei prezenţi în Parcul Teiuş. De la serbări nu au lipsit, fireşte, nici tiribombele, maşinuţele sau toboganele pentru cei mici, aşa că toată lumea a avut asigurate toate condiţiile pentru a se simţi cât mai bine.
Bianca METEŞ