Oţelu Roşu, „deposedat” de două puncte, de Gloria 1


Gloria Reşiţa – Metalul Oţelu Roşu 0-0

gloria otelu rosu 2Sâmbătă, 25 mai, s-a disputat antepenultima etapă a Ligii a IV-a, cea cu numărul 32, în cadrul căreia liderul, Metalul Oţelu Roşu, s-a deplasat la Gloria Reşiţa, meciul fiind găzduit de stadionul din cartierul Govândari.

În primele minute ale jocului, Gloria şi-a făcut „datoria” de gazdă, începând în forţă, însă după primul sfert de oră al partidei oaspeţii au echilibrat meciul. De altfel, după câteva faze în care reşiţeni au testat vigilenţa apărării Metalului, prima ocazie mai periculoasă a aparţinut băieţilor antrenaţi de Aurelian Panescu, în minutul 13, când Negrei a prins un şut bun de pe stânga, la colţul lung, Jivan s-a întins, a respins balonul, însă Bădeţ, aflat în poziţie incomodă, nu a reuşit să reia în poartă.

Oaspeţii puteau deschide scorul în minutul 27, la şutul de la 18 metri expediat de Neagu, plasat, portarul Jivan era mascat de propriii fundaşi, însă mingea a trecut la câţiva centimetri de bară. Bona şi-a încercat şi el norocul în minutul 33, însă şutul său de la 20 de metri s-a dus pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Jivan. Acelaşi Bona a mai expediat un şut în minutul 37, după ce mingea a circulat bine pe traseul Covăsală – Neagu – Arnăut, însă nici de această dată şansa nu i-a surâs.

Având totuşi nevoie de victorie pentru a-şi păstra distanţa de 3 puncte care o desparte de principala urmăritoare, Voinţa Lupac, echipa din capitala Văii Bistrei a ieşit mai determinată de la cabine, iar în minutul 47, după o fază prelungită de atac plecată de pe partea dreaptă, Neagu a întors în careu până la Bădeţ, însă şutul acestuia a trecut puţin alături de poarta reşiţeană.

Gazdele au replicat în minutul 61, prin Ciutură, al cărui şut puternic, pe jos, de la 18 metri, a fost reţinut de Grecu. „Oţelarii” au mai beneficiat de o ocazie de a deschide scorul în minutul 67, după un corner executat de Bona de pe partea stângă, mingea intrând în posesia oaspeţilor ca urmare a insistenţei în careu a lui Ov. Bălan, care a întors la Neagu, şutul acestuia de la 12 metri, din întoarcere, fiind reţinut de Jivan.

În minutul următor, gazdele au fost cât pe ce să confirme regula conform căreia „ocaziile se răzbună”, făcând o fază frumoasă, în care Bulzu a tras bine, pe jos, de la 22 de metri, Grecu s-a întins, a reuşit să respingă în lateral, însă numai până la Marta, aflat în preajma porţii, şutul acestuia fiind în cele din urmă reţinut de portarul „Metalului”.

În minutul 71, oaspeţii au rămas în zece oameni, ca urmare a eliminării lui Ov. Bălan, după ce a văzut al doilea „galben”, arătat de arbitrul Constantin Stamatoiu pentru proteste. Gazdele au avut şi ele şansa înscrierii unui gol, în minutul 83, la şutul excelent, din 14 metri, al lui Ciutură, însă Grecu s-a întins şi a reuşit să respingă balonul.

Până la final, oaspeţii au mai avut două ocazii, una în minutul 88, când, după un atac prelungit, mingea a ajuns la Moldovan, însă şutul acestuia, de la 18 metri, s-a dus puţin pe lângă ţintă, şi una în ultimul minut, când, în urma executării unei lovituri libere de la 25 de metri lateral-dreapta, Bona a trimis în apropierea liniei porţii, Stamatoiu fluierând fault în atac la intervenţia lui Bădeţ asupra lui Jivan.

 

Mai multe puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 30 mai.


Un gând despre “Oţelu Roşu, „deposedat” de două puncte, de Gloria

  • Petru Fuchs

    Poate citim si formatiile celor doua echipe, nominalizare absolut indispensabila unei cronici de fotbal in veci si-n vecii vecilor. Amin!

Comentariile sunt închise.