Milioane de euro şi de lei pentru Slatina-Timiş


Administraţia locală din Slatina-Timiş a reuşit semnarea a două contracte cu fonduri europene, respectiv reabilitarea Căminului Cultural din satul aparţinător Sadova Veche, în valoare de 300.000 de euro, şi reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei din centrul de comună, pentru care se vor primi 200.000 de euro.

Chiar zilele trecute am primit undă verde pentru un alt proiect privind modernizarea străzilor şi drumului comunal la Ilova, în sumă de un milion de euro, şi eu sper că toate aceste trei proiecte cu finanţare europeană sută la sută să fie implementate cu succes. Mai avem şi proiectul cu fonduri guvernamentale, pentru care am primit comunicarea de la Ministerul Dezvoltării, şi am obţinut finanţare pentru trei din cele cinci proiecte depuse, şi mă refer la execuţie reţea de alimentare cu apă şi gospodărie de apă la Sadova Nouă,

 peste două milioane de lei, apoi extindere reţea de canalizare ape uzate menajere din Sadova Veche în Sadova Nouă şi reabilitarea staţiei de epurare din centrul de comună – 5,1 milioane de lei, precum şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Gimnaziale Slatina-Timiş, Corp 2, un milion de lei. Sper ca până la sfârşitul anului să semnăm contractele cu Ministerul Dezvoltării, noi suntem pregătiţi în orice moment pentru asta, şi sper că putem să le implementăm şi pe acestea cu succes”, ne-a spus primarul Gheorghe Roma.

Edilul a adăugat că administraţia locală mai are în vedere şi amenajarea zonei centrale a comunei şi a parcurilor, printr-un proiect al Grupului de Acţiune Locală „Ţara Gugulanilor”.

Bianca METEŞ