Opt zile de Credinţă şi Cultură la Caransebeş


În perioada 26 aprilie – 5 mai, în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului se desfăşoară cea de a VIII-a ediţie a „Zilelor Creidnţei şi Culturii în Episcopia Caransebeşului”.

Astfel, în 26 aprilie, în Sâmbăta Luminată, la ora 17.30, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” va avea loc primirea moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul.

În Duminica Tomii, 27 aprilie, de la ora 9, la Catedrala Episcopală va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească, la care va participa un mare sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În aceeaşi zi, de la ora 19, Filarmonica de Stat din Arad va susţine un concert pe esplanada Catedralei „Învierea Domnului”.

Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” va găzdui luni, 28 aprilie, de la ora 9.30, simpozionul internaţional „Taină şi Mărturisire”, precum şi vernisarea expoziţiei foto-documentare „Istorie şi devenire în Episcopia Caransebeşului”.

Marţi, 29 aprilie, de la ora 17, la Catedrala „Învierea Domnului” se va desfăşura cea de a V-a ediţie a Festivalului coral de muzică religioasă „Miron Cristea”, şi va avea loc ceremonia de aniversare a 90 de ani de la înfiinţarea Corului Catedralei Istorice „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeş.

În cea de şasea zi a manifestării, joi, 1 mai, de la ora 18, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea”, elevii Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” vor prezenta piesa de teatru „Mironosiţele”, de Victor Ion Popa.

Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” va găzdui vineri, 2 mai, de la ora 17, ediţia cu numărul 32 a Festivalului corurilor de copii şi tineret „Timotei Popovici”.

Sâmbătă, 3 mai, în ultima zi a acestui adevărat maraton cultural, de la ora 10, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” va avea loc Festivalul de poezie în grai bănăţean „Credinţă şi Lumină”, ajuns la cea de a V-a ediţie.

Organizatorul acestui eveniment, întins pe durata a opt zile, este Episcopia Caransebeşului, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăriei municipiului Caransebeş şi al Casei de Cultură „George Suru”.

Bianca METEŞ