O viaţă mai frumoasă, într-un mediu curat!


Ca în fiecare an, Şcoala Gimnazială Băuţar şi Bucova s-a implicat în Proiectul „Let’s do it, Romania!” şi a participat la Ziua Curăţeniei Naţionale de sâmbătă, 28 septembrie. Acţiunea a fost realizată în parteneriat cu Agenţia de Protecţie a Mediului Caraş-Severin, care a asigurat 100 de saci de plastic şi 100 de perechi de mănuşi necesare voluntarilor implicaţi în această campanie. Acesta este al treilea an consecutiv când atât Şcoala, cât şi Primăria comunei Băuţar participă la acest proiect, coordonat de profesor pentru învăţământul primar Sofica Ciobanu.

În acest an, cei 125 de elevi din ciclul primar, gimnazial, precum şi preşcolari, cărora li s-au alăturat trei educatoare, şase învăţătoare şi nouă profesori, au parcurs aproximativ jumătate din suprafaţa satului Bucova, 80 la sută din satul Cornişor şi 40 la sută din Băuţarul Inferior şi Superior.

În urma acţiunii desfăşurate sâmbătă, au fost adunaţi 45 de saci de gunoaie, adunate selectiv, astfel: 33 de saci de deşeuri din plastic, 10 saci de deşeuri din hârtie, doi saci deşeuri din sticlă.

S-a mers mult pe jos, ne-au spus organizatorii, dar nimeni nu s-a plâns, şi s-au făcut multe fotografii. De asemenea, o constatare a celor care au deja experienţă în proiect este că numărul gunoaielor s-a redus simţitor comparativ cu ceilalţi ani. Este o observaţie care bucură, pentru că, aşa cum apreciau elevii, încet, încet, persoanele din jur încep să demonstreze tot mai mult bun-simţ şi responsabilitate, prin simplul fapt că au învăţat să nu mai arunce gunoaie oriunde.

Mulţumim tuturor celor care înţeleg ce înseamnă voluntariatul, celor care se trezesc dimineaţa devreme într-o zi de sâmbătă pentru a contribui la tot ce înseamnă curăţenie şi spirit de echipă într-o comună frumoasă, care are foarte mult de oferit tuturor celor care ajung în zona Văii Bistrei”, ne-a spus Sofica Ciobanu.

Prof. Ramona BOGDAN