Curăţenie generală la Caransebeş!


Caransebeşul s-a implicat, sâmbătă, 28 septembrie, alături de localităţile Reşiţa, Oţelu Roşu, Rusca Montană, Băile Herculane, Anina, Bocşa şi Oraviţa, în campania naţională de curăţenie într-o singură zi, aflată la cea de a patra ediţie şi desfăşurată sub genericul „Let’s do it, Romania!”. Între orele 10 şi 13, elevi şi profesori de la şcolile din municipiu s-au deplasat în cartierele Pipirig, Balta Sărată, Valea Cenchii şi Teiuş şi au curăţat oraşul de gunoaie. Primăria Caransebeş a sprijinit această acţiune, punând la dispoziţia voluntarilor saci de gunoi. La finalul zilei, toate deşeurile au fost colectate de angajaţii Serviciului de salubritate Transal Urbis.

La acţiunea din Caraş-Severin au participat 2.420 de voluntari, care au curăţat 25 de zone, respectiv 70 de locaţii, iar bilanţul a fost pe măsura participării. S-au strâns, astfel, 2.911 saci de deşeuri, din care 2.029 deşeuri reciclabile (PET-uri, hârtie, sticlă, metal) şi 882 de saci cu deşeuri menajere.

Proiectul a fost implementat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Garda de Mediu şi Direcţia Silvică, instituţii care au beneficiat de sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, dar şi al ONG-urilor. (B. Meteş)