O lege bună trebuie să mai aştepte


După ce la Primăria Caransebeş s-au înregistrat numeroase solicitări, la sfârşitul lunii trecute, primarul municipiului, Felix Borcean, a discutat cu locuitorii din zona Carboniferă posibilitatea ca ei să poată să-și cumpere terenurile de sub imobile și din jurul acestora.

Edilul le-a spus atunci cetăţenilor că problema cea mai mare era cea a costurilor, sens în care le-a şi propus să se efectueze o evaluare pe un anumit lot, pentru ca ei să poată să-şi facă o idee despre suma la care s-ar ridica o astfel de achiziţie, avansând chiar şi posibilitatea, pentru cei care nu-şi permit acest lucru instantaneu, cu banii jos, să achiziţioneze terenul în rate.

Iată că marţi, 11 septembrie, edilul s-a întâlnit din nou cu aceşti cetăţeni şi le-a comunicat că, recent, a intrat în vigoare o lege care permite ca oamenii să primească aceste terenuri gratuit, însă mai trebuie să aştepte normele metodologice pentru ca legea să intre în vigoare. În acelaşi timp, oamenii au aflat și ce documente trebuie să depună la Primărie, în acest sens. (M. Doman)