O înfrângere care aduce sancţiuni şi despărţiri


voleiÎn etapa a XI-a, ultima a turului Diviziei A1, desfăşurată sâmbătă, 21 decembrie, la Lugoj, într-o partidă considerată pe teren propriu, Volei Club Banatul Caransebeş a pierdut cu 2-3 în faţa celor de la Ştiinţa Explorări Baia Mare, echipă aflată şi ea în cea de a doua parte a clasamentului.
Caransebeşenii au început bine meciul, caştigând primul set la 14. Din păcate pentru ei, la finalul setului al doilea, la 23-21, a intervenit relaxarea, oaspeţii revenind şi egalând situaţia pe tabela de marcaj. În runda a treia gazdele şi-au revenit şi au câştigat cu scorul de 25-13. Setul patru a fost adjudecat de băimăreni cu 25-23, ceea ce a trimis meciul în „decisiv”. În ultima rundă, caransebeşenii au condus cu 7-5 şi 8-7, moment în care jocul s-a rupt, oaspeţii impunându-se în cele dn urmă cu 15-12.
„Echipa e urmărită de ghinion. Am început foarte bine, dar ne-am văzut prea repede învingători. Nu ştiu, jucătorii sunt labili psihic. La Dinamo au avut atitudine, au revenit de la 0-2, şi nu mă feresc să spun că acolo arbitrajul ne-a privat de victorie. Şi astăzi au fost faze foarte clare la noi şi mingea s-a fluierat invers… Ce pot să mai spun? La noi banca este foarte scurtă, nu am schimbări. Trebuie să vedem în pauza competiţională ce transferuri se pot face”, a spus antrenorul echipei caransebeşene, Dan Banu.
Nemulţumit de bilanţul ultimelor şapte partide de când pe banca tehnică a gugulanilor se află Dan Banu, caransebeşenii reuşind doar o victorie, preşedintele clubului, Cristian Stepanescu, a declarat după meci: „Băieţii vor suporta consecinţele… Ei nu îşi vor lua toţi banii de Sărbători, vor primi doar 50 la sută”. În plus, acesta a mai anunţat că din lot vor pleca doi sau trei jucători şi vor veni cel puţin patru. „Negociem cu doi jucători români şi mai avem în vizor doi «falşi», un polonez şi un sârb, dar şi un libero”, a mai spus Stepanescu.
La finalul turului, Banatul Caransebeş se situează pe locul XI, retrogradabil, având doar două victorii din 11 partide, dar conducerea clubului este optimistă că obiectivul fixat la începutul campionatului, situarea, la final, pe unul din locurile 5-8, va fi îndeplinit.
Gugulanii vor disputa următoarea partidă în data de 10 ianuarie 2015, în Cupa României, în deplasare, la Zalău. Returul campionatului va începe în 17 ianuarie, când caransebeşenii vor juca pe teren propriu cu Phoenix Şimleu Silvaniei.
Sorin ROGOZ