Noutăți… vechi la spital 1


După o lungă perioadă, la Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş a fost reluat procedeul de diagnosticare prin histerosalpingografie (GSH), un tip de investigaţie imagistică complexă în ceea ce privește descoperirea cauzei infertilității femeilor. Procedeul a fost aplicat marți, 6 octombrie, pe o pacientă în vârstă de 39 de ani, cu infertilitate, de medicii specialişti Ciprian Voinea – Radiologie şi Imagistică Medicală, doctor în Științe medicale, şi Bogdan Sorop, de la Secția Obstetrică-Ginecologie.

Este vorba de o investigaţie medicală prin care se vizualizează uterul şi trompele uterine radiografic şi radioscopic, prin injectarea unei substanţe de contrast în colul uterin. Investigaţia este utilă pacientelor cu infertilitate, pentru diagnosticul afecţiunilor cu modificări anatomice ale cavităţilor trompelor uterine şi uterului”, se arată într-un comunicat de presă emis de oficialii Spitalului Municipal de Urgență Caransebeş.

Datorită faptului că acest tip de serviciu medical nu este decontat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, tariful perceput pacientelor pentru o histerosalpingografie este de 190 de lei. (B. Meteș)


Un gând despre “Noutăți… vechi la spital

Comentariile sunt închise.