Noua reţea de apă, gata 90 la sută


Zilele trecute, în municipiul Caransebeş furnizarea apei potabile în mai multe zone ale oraşului a fost întreruptă timp de aproximativ 11 ore. Această măsură a fost necesară în vederea branşării reţelei vechi de apă potabilă la noua reţea, în cadrul Proiectului ISPA de introducere şi modernizare a reţelei de apă.

Şeful de lucrări din partea firmei ABD Edifix Timişoara, ing. Florin Boieru, ne-a menţionat că una dintre cele două ramuri care pleacă din Uzina de apă a fost racordată la reţea, după care se vor face legăturile în căminele noi şi apoi dezinfectarea conductelor. Florin Boieru spune că procedurile nu ar trebui fie afectate de niciun fel de problemă, deoarece prima probă a fost deja făcută. La ora actuală, proiectul este finalizat în proporţie de 90 la sută. În luna iunie, când este termenul final, se vor mai realiza alte două branşări în tot municipiul. Vechile conducte, dintre care unele au mai mult de 50 de ani, sunt înlocuite cu altele, din polietilenă, care nu vor putea fi deteriorate în timp, ne-a mai menţionat inginerul-şef.

Valoarea proiectului pentru Caransebeş se apropie de două milioane de euro, spune Florin Boieru, care precizează că, faţă de proiectul iniţial, de 12,4 km, au mai fost adăugaţi 2,3 km de reţea. Aceştia au fost introduşi pe străzile Ardealului, cu subtraversare la case, Subdeal, Fundătura Racoviţa, Nicolae Bălcescu – parţial, Morilor şi Cloşca, parţial. Potrivit specialiştilor, dacă până acum erau zone destule unde presiunea la apă era foarte slabă, din iunie Uzina de apă poate elibera o cantitate mai mare fără a se teme de unele eventuale avarii.

Carmen SENCO