Marii campioni nu uită de unde au plecat!


Laura Roxana Rus, una din cele mai titrate sportive din judeţul Caraş-Severin, singura fotbalistă a Bocşei cu o carieră internaţională de invidiat, nu a uitat de unde a plecat.

Intrată în fotbalul profesionist acum 10 ani la formaţia Pandurii Târgu Jiu, a mai jucat în cariera sa la FCM Târgu-Mureş, Sporting Huelva – Spania (cea mai bună jucătoare din campionatul spaniol de fotbal feminin în sezonul 2009-2010), Apollon Ladies Limassol – Cipru (a participat la calificarea în grupele Ligii Campionilor şi a fost golgeter în ediţia 2012), Fortuna Hjorring – Danemarca, Suwon FMC – Coreea de Sud, dar şi componentă de bază a Naţionalei României.

De baştină din oraşul Bocşa, Laura nu a uitat prima şcoală şi primii profesori de sport din localitate, cei care i-au deschis calea către sportul de performanţă. Micul, dar în acelaşi timp marele gest de recunoştinţă a fost „intermediat” de către părinţii şi nepoata sportivei bocşene, cei care luni, 2 iunie, au donat Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Bocşa 10 mingi de fotbal şi cinci mingi de handbal, ca şi cadou de Ziua Internaţională a Copilului.

Sorin ROGOZ