Nevoile fotbalului, analizate la Reşiţa


Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin a organizat recent la Reşiţa, cu sprijinul Federaţiei Române de Fotbal, simpozionul regional „Analiza de Nevoi de Finanţare a Fenomenului Fotbal”, la care au participat invitaţi ai AJF şi ai cluburilor din judeţele limitrofe Timiş, Arad şi Hunedoara. Viorel Lolea, preşedintele AJF Caraş-Severin, s-a dovedit o gazdă primitoare a întâlnirii de lucru, având şi sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care a pus la dispoziţia organizatorilor cocheta Sală de Conferinţe nr. 1 din Polivalenta reşiţeană.

Proiectul „Analiza de Nevoi de Finanţare a Fenomenului Fotbal” a fost susţinut de către o echipă de proiect a Federaţiei Române de Fotbal, condusă de fostul jucător al Stelei Bucureşti, atacantul Victoraş Iacob.

La simpozion au participat, ca invitaţi de onoare, Adrian Lucaci, preşedinte AJF Arad, Daniel Laţa, preşedinte AJF Timiş, şi Mircea Sîrbu, preşedinte AJF Hunedoara. Judeţul Caraş-Severin a fost reprezentat de Daniel Surdu, secretar general AJFCS, Marius Popescu, consilier AJFCS, Adrian Baghiu, secretar CJA, Florin Ştiube, referent AJFCS, Radu Valeriu, director CSŞ Caransebeş, Adrian Ciocan, de la AFCM Reşiţa 2012, Antonie Burtea – Muncitorul Reşiţa, şi Ilie Ciurea, Gloria Reşiţa.

Întâlnirea regională a fost o reuşită, practic o analiză pertinentă în teritoriu a nevoilor membrilor afiliaţi la nivel de echipe de seniori, dar mai ales la nivel de copii şi juniori. Printre problemele dezbătute au apărut analize de nevoi legate de proiecte privind baza materială a stadioanelor (terenuri de joc şi de antrenament, vestiare moderne, saună, bazine de recuperare, sală de forţă, microcantină, mini-hotel, teren cu pistă de atletism, cabinet medical propriu la stadion, cabinet antidoping, săli pentru instruire personal, şedinţele tehnice şi conferinţe de presă, dotate cu logistică IT). Referitor la proiectele legate de bazele sportive, s-au iniţiat două linii directoare ale analizelor de nevoi, legate fie de proiecte referitoare la modernizarea bazei sportive existente, fie de construirea unei noi baze sportive în afara oraşelor, după modelul occidental al celor de la Ajax Amsterdam sau Bayern Munchen, ne-a informat Florin Ştiube, preşedinte Comisie AJF Caraş-Severin – relaţii cu mass-media.

La încheierea sesiunii interactive, Victoraş Iacob a făcut referire la importanţa acestei întruniri care se doreşte să fie punctul de plecare pentru formarea de manageri de proiect certificaţi pentru implementarea politicii libere iniţiate de UEFA.

De asemenea, gazda simpozionului, Viorel Lolea, a precizat: „Este o întâlnire în care s-au identificat şi s-au discutat punctual toate nevoile cu care se confruntă fotbalul nostru. Sunt multe lucruri pe care le-am scos în evidenţă şi cu alte ocazii şi pe care le-am pus pe tapet cu noua conducere a FRF, una care a fost foarte deschisă pe acest segment. Eu spun că la simpozionul regional organizat la Reşiţa s-a făcut un prim pas către o etapă importantă a revitalizării fotbalului din zonă. Trebuie ca această acţiune să aibă o finalitate cu îmbunătăţire evidentă a fotbalului din judeţul Caraş-Severin, şi nu numai. Doresc să le mulţumesc oaspeţilor din celelalte judeţe, pentru că ne-au onorat cu prezenţa şi au dat curs invitaţiei noastre. Doresc să adresez mulţumiri şi conducerii Consiliului Judeţean, dlui preşedinte Sorin Frunzăverde, pentru suportul logistic de a ne asigura o locaţie modernă, la nivelul consfătuirii”.

Sorin ROGOZ