Hidroconstrucţia se apucă de treabă pe străzi


Situaţia în care se află străzile din Caransebeş pe care Hidroconstrucţia a executat lucrări de introducere a noilor reţele de apă şi canalizare a fost discutată recent de primarul Felix Borcean, şeful Serviciului Public de Întreţinere şi Reabilitare, Ion Gheorghe Ştefan, şi de reprezentanţii societăţii care a efectuat aceste lucrări pe arterele de circulaţie.

Am discutat cu cei de la Hidroconstrucţia despre planurile pe care le au în ceea ce priveşte repararea unor tronsoane pe care s-a lucrat, dar ne-am concentrat mai mult pe cel cuprins între Calea Orşovei şi zona centrală a Pieţei Gugulanilor, acolo unde este amplasată scena, iar începând de miercuri (23 mai – n.r.) angajaţii societăţii se vor apuca să repare această porţiune. De asemenea, am vorbit cu şeful SPIR, Ion Gheorghe Ştefan, dacă putem să asfaltăm împreună şi dacă putem să facem în aşa fel încât strada să arate exact cum a fost la început, fiindcă, prin contract, cei de la Hidroconstrucţia sunt obligaţi să repare strict acea zonă care a fost afectată de lucrări. Or, se ştie, acest lucru nu va mai aduce strada la imaginea pe care a avut-o iniţial, astfel încât, în general, străzile mai importante vom încerca să le reparăm în totalitate împreună cu cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Reabilitare”, ne-a spus Felix Borcean.

Tot la începutul acestei săptămâni, edilul s-a mai deplasat şi în zona ACH, una pe care o consideră ca având o situaţie mai complicată din punct de vedere cadastral şi al reţelelor de apă şi canalizare. „Am fost la faţa locului, să văd dacă s-a remediat problema alimentării cu apă în zona respectivă, şi, momentan, lucrurile sunt pe făgaşul lor normal, dar vechimea reţelelor, cu siguranţă, va duce în cel mai scurt timp la apariţia unor noi probleme. Am venit împreună cu şeful SPIR tocmai pentru a lua măsuri de prevenire, pentru a vedea, pe de o parte, care este exact traseul acestor reţele, iar pe de alta, dacă noi sau cei de la Aquacaraş putem să-i ajutăm pe cetăţenii din zonă”, a adăugat edilul municipiului.

În continuare, primarul a mai mers şi pe Aleea Alunişului, din zona Nord, unde angajaţii SPIR execută lucrări de amenajare a unor parcări, de reparare a trotuarelor, de ridicare a capacelor de cămin şi eliberarea scurgerilor pluviale. „Am discutat cu cetăţenii, par mulţumiţi, dar mai există şi alte probleme, cum ar fi cele legate de toaletarea copacilor, prezenţa pe domeniul public a unor maşini vechi, nu neapărat abandonate, cât inestetice, ar mai fi depozitarea gunoiului şi prezenţa unor animale domestice care strică aspectul peisagistic al zonei”, a mai spus Felix Borcean.

Bogdan NAUM