Nera s-a înecat la mal, în Timiş


CS Scorilo-Autocatania II – Nera Bozovici 1-0 (0-0)

Sâmbătă, 9 aprilie, s-a disputat etapa cu numărul XXI a Ligii a IV-a, în cadrul căreia echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania II a primit pe teren propriu replica formaţiei Nera Bozovici. Vremea neprielnică – mai ales vântul care a bătut cu o violenţă rar întâlnită – i-a ţinut, din păcate, departe de Stadionul ,,1 Mai” pe iubitorii de fotbal din municipiu.

Partida a început în nota de dominare a gazdelor, concretizată, în primele minute, prin câteva lovituri de colţ de pe partea stângă, acolo unde au acţionat cu precădere Văcărescu şi Bona. Prima fază directă de poartă s-a înregistrat în minutul 12, când Ivanici a tras bine de 20 de metri, însă balonul, deviat uşor de un fundaş al oaspeţilor, a trecut la câţiva centimetri de vinclu. După şase minute, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, ca urmare a unui fault comis asupra lui Văcărescu, însă şutul lui Bona a fost prins de Marin, un portar în mare formă sâmbătă.

Încă de la jumătatea primei reprize, era clar pentru toată lumea că Nera a venit la Caransebeş cu cele mai defensive intenţii pe care a putut să pună mâna, neieşind din propriul teren decât o singură dată, dovadă că un punct le-ar fi fost suficient băieţilor antrenaţi de Tudor Ciţa. Gazdele au atacat în valuri, însă ţesătura lor de pase s-a destrămat mai mereu undeva la 20 de metri de poarta adversă, bozovicenii apărându-se supraaglomerat. Totuşi, în minutul 25, atacanţii caransebeşeni au găsit o breşă în zidul Nerei, însă şutul din 10 metri al lui Frenţ a fost respins în corner de Marin, care a avut un reflex de excepţie. La faza de atac imediat următoare, în îngrămădeala creată în careul oaspeţilor, au tras pe rând la poartă acelaşi Frenţ, apoi Grigorie, ultimul care a şutat, Ştefănuţ, trimiţând balonul pe lângă bară. Până la pauză ar mai fi de notat ocaziile lui Văcărescu, care, în minutul 30, a pătruns în careu pe dreapta, însă şutul său a trecut puţin pe lângă ţintă, şi cea a lui Frenţ, din minutul 38, atunci când atacantul caransebeşean, excelent servit de Grigorie, a pus latul de la doar 4 metri, Marin era bătut, însă mingea a fost scoasă de pe linia porţii, cu un ultim efort, de Gherman.

Surprinzător, prima fază de poartă a părţii a doua a jocului a aparţinut oaspeţilor, nou-intratul Chiurtu prinzând, în minutul 48, un şut sănătos din colţul careului caransebeşean, mingea trecând la câţiva centimetri de transversală. Încurajaţi, parcă, de pătrunderea coechipierului lor, bozovicenii au rămas în presing, echilibrând cât de cât partida, jocul desfăşurându-se o vreme la mijlocul terenului. În minutul 60, Văcărescu a fost faultat la 30 de metri, însă lovitura liberă dictată de Cătălin Novac şi executată de Bona a poposit în braţele lui Marin. Peste două minute, caransebeşenii au mai avut o ocazie de a înscrie. Ivanici a centrat de pe dreapta, mingea a depăşit întreaga apărare oaspete, însă şutul din 6 metri al lui Boureanu, pe jos, lângă bară, a fost respins în corner, cu un reflex de zile mari, de către Marin.

Odată cu scurgerea timpului, caransebeşenii au început să se grăbească tot mai tare, în căutarea golului care să le aducă 3 puncte, mai ales că, după desfăşurarea partidei, simţeau că merită victoria. În minutul 70, Grigorie a centrat în careu după o incursiune pe partea dreaptă, însă Frenţ a trecut la o palmă pe sub minge. Şi a venit minutul 82, când Bona a executat o lovitură liberă de lângă fanionul din colţul drept al terenului, mingea a ricoşat ca la popice în careul oaspeţilor, ajungând într-un târziu la Grigorie, care, de la 8 metri, a trimis-o puternic în plasa porţii lui Marin. Ultima fază a meciului l-a avut în prim-plan pe Ivanici, care, în minutul 88, a tras bine de la numai 14 metri, însă goal-keeper-ul bozovicean a respins în corner cu piciorul. În minutele de prelungire, Tudor Ciţa şi-a trimis toţi jucătorii în atac, în căutarea egalării, însă, din păcate pentru oaspeţi, era prea târziu s-o mai găsească…

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ (Urs), Puşchiţă (Vulpeş), Covăsală, Grigorie, Ivanici, Vireag, Bona, Dovlete (Boureanu), Frenţ, Văcărescu; rezervă, David. Antrenori, Dan Doran, Florin Bistrian.

Nera Bozovici: Marin, Bumbac (Rotariu), Ciţa, Vlădulescu, Bobeică, Ţâră, S. Rădulescu (Chiurtu), Borozan (I. Rădulescu), Drăgan, Gherman, Adamescu; rezervă, Cojocariu. Antrenor, Tudor Ciţa.

A arbitrat la centru Cătălin Novac, asistat la cele două linii de Marius Nicoară şi Ovidiu Tamaş.

Observatori: Cornel Corocan, Gheorghe Simion.

Rezultatele complete ale etapei a XXI-a: Minerul Anina – CFR Era Club Caransebeş 5-0; Voinţa Lupac – Metalul Oţelu Roşu 3-2; Viitorul Vermeş – Moldo-Forest Moldova Nouă 2-8; Prolaz Karasevo – A.S. Oraviţa 4-3; Scorilo-Autocatania II Caransebeş – Nera Bozovici 1-0; Muncitorul Reşiţa – Metalul Bocşa 3-0; Gloria Reşiţa – Hercules Băile Herculane 5-0; Recolta Berzovia – Bistra Glimboca 1-0; A.S. Berzasca a stat.

În etapa cu numărul XXII, CS Scorilo-Autocatania II Caransebeş a întâlnit miercuri, 13 aprilie, în deplasare pe Moldo-Forest Moldova Nouă, meciul încheindu-se cu scorul de X-X în favoarea………..

În etapa cu numărul XXIII, programată sâmbătă, 16 aprilie, caransebeşenii vor juca pe teren propriu cu Metalul Bocşa.

Sorin ROGOZ