Fotbal cu stelele, la CaransebeşDuminică, 19 mai, Stadionul Municipal din Parcul Teiuş din Caransebeş a găzduit cea de-a şasea ediţie a turneului intitulat „Stelele Banatului”. La ediţia din acest an au participat 12 echipe din Lugoj, Hunedoara, Făget, Bazoş, Oţelu Roşu, Caransebeş (trei formaţii), Reşiţa, una comună Anina-Oraviţa şi Berzasca.
Sufletul şi unul dintre organizatorii acestei acţiuni, omul de fotbal Dan Avram, a invitat foşti jucători divizionari din zonă, mulţi dintre ei ţinând să fie duminică la Caransebeş, chiar dacă acum locuiesc departe de locurile unde au activat ca fotbalişti, printre aceştia numărându-se Miodrag Belodedici, Romulus Gabor, Dorel Micşa, Marcel Ştef, Dumitru Gălan – de la Hunedoara, Ion Florea şi Ion Atodiresei, Gheorghe Lazarovici, dar şi foşti sportivi consacraţi, cum a fost Feri Vaştag, dublu campion mondial de box, împreună cu fratele său.
Turneul s-a disputat cu meciuri de două reprize a câte 15 minute, cele 12 echipe fiind împărţite în trei serii, calificatele (primele două din fiecare serie) jucând din nou câte trei, în două grupe, ocupantele primelor două locuri disputându-şi, după caz, finala mică şi finala mare.
Trofeul a fost adjudecat de echipa din Hunedoara, care a trecut în ultimul act de formaţia Reşiţei cu scorul de 6-0, iar în finala mică s-au confruntat Caransebeş 1 şi Caransebeş 2, rezultat 5-4.
Arbitrajul a fost asigurat de Marius Nicoară, Marin Vărzan, Remus Orleanu şi Petru Hamza.
„Repriza a treia” a avut loc la Cantina de Ajutor Social Caransebeş, în cadrul ei fiind oferite cupe de participare fiecărei echipe, medalioane jucătorilor, iar formaţia din Hunedoara a primit o cupă transmisibilă, pe care la ediţia de anul viitor o va înmâna câştigătoarei din 2020 a trofeului.
Din comisia care s-a ocupat de bunul mers al acestei acţiuni au făcut parte Duly Kelemen, Mihai Minea, antrenorii de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş, precum şi angajaţii Casei de Cultură „George Suru”.
Cupa „Stele Banatului” a fost organizată de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, Era Club Caransebeş, Şantier 102 Caransebeş, Cabinetul Notarial Schinteie Petru din municipiu şi, bineînţeles, de Dan Avram, care a fost ajutat financiar de câţiva prieteni.
Sorin ROGOZ