Pissano driblează, Doran marchează


FC Caransebeș 1913 II – Metalul Bocșa 6-0 (3-0)

Pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, echipa secundă a celor de la FC Caransebeș 1913 a făcut instrucție cu Metalul Bocșa, în etapa inaugurală a noului sezon al Ligii a IV-a Caraș-Severin la fotbal. Conduși din teren de veteranul Dan Doran, gugulanii au câștigat clar, cu 6-0, marcând goluri spectaculoase.

Încă din minutul 6, FC Caransebeș II a deschis scorul, Pissano fructificând cu o lovitură de cap din careul mic o centrare venită de pe stânga. 2-0 avea să fie în minutul 33, când Cosmin Țuțul a prins un șut din afara careului, la colțul lung, pentru ca două minute mai târziu, Alexandru Curelea să fie lansat în adâncime, pe partea dreaptă, să pătrundă în careu și să-și treacă și el numele pe lista marcatorilor.

În repriza secundă, cu toate că au dominat pe alocuri și au punctat la… cornere, bocșenii au mai încasat trei goluri. Geani Stoichițoiu a înscris în minutul 69 un gol de generic, șutul său de la 25 de metri surprinzându-l ieșit dintre buturi pe Kapornyai. Goalkeeper-ul bocșenilor a rămas apoi spectator la torpila lui Daniel Bona și a privit cum mingea intră din nou în poartă. Era minutul 71 și FC Caransebeș II conducea cu 5-0. Și pentru ca „setul“ să fie complet, Francesco Pissano a creat o fază de toată frumusețea în minutul 89, când a driblat pe metru pătrat, a pătruns în careu și fiind oprit prin fault în drumul său spre gol. „Centralul“ Daniel Vărzan a indicat fără ezitare punctul cu var, iar onoarea executării penalty-ului i-a revenit veșnic tânărului Dan Doran, care a traversat terenul dintr-un careu în celălalt, pentru stabilirea scorului final: FC Caransebeș II – Metalul Bocșa 6-0.

FC Caransebeș II: Dan Doran, George Simescu, Paul Peica, Laurențiu Vătafu, Herman Bona, Geani Stoichițoiu, Alexandru Curelea, Marius Puiu (min. 70, Denis-Ioan Birtea), Cosmin Țuțul, Francesco Pissano, Nicolae-Daniel Bona. Antrenor: Dan Doran.

A arbitrat Daniel Vărzan (Oțelu Roșu), asistat la cele două tușe de Ioan Humița (Armeniș) și de Daniel Bistrian (Reșița). Observator: Adrian Baghiu (Reșița).

Marian CĂRĂVAN