Ministrul Liviu Dragnea vrea să ajute Caraş-Severinul


Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, s-a aflat, la mijlocul săptămânii trecute, în Caraş-Severin. Joi, 12 decembrie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, vicepremierul a semnat contractele de finanţare pentru două proiecte. Unul dintre acestea vizează construirea unui pod peste râul Nera, de la Socol la Vračev Gaj, iar celălalt se referă la un punct de traversare a Dunării cu bacul, între localităţile Moldova Nouă şi Golubac.

La ceremonia desfăşurată în Sala de şedinţe a Palatului Administrativ din Reşiţa au mai fost prezenţi prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, deputaţii Ion Mocioalcă şi Ioan Benga, senatorul Iosif Secăşan, Horia Irimia, secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, parteneri sârbi, primari şi viceprimari din localităţile judeţului, precum şi Sorin Maxim, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest. Cele două proiecte au obţinut finanţare prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, valoarea însumată a acestora fiind de 4 milioane de euro.

Am venit aici să semnez proiectele pentru a da şi un semnal serios că noi chiar vrem să ajutăm acest judeţ. Există un potenţial foarte mare, sunt oameni gospodari aici, dar există şi nevoie de ajutor. Este un concept pe care Guvernul îl implementează – asigurarea unei dezvoltări echilibrate a României, fără ca diferenţele de dezvoltare între zonele din ţară să se mărească. Şi voi veni cât de des voi putea în acest judeţ, când voi putea să ajut cu ceva, nu ca să mă plimb”, a declarat Liviu Dragnea.

Scopul proiectului „Pod peste râul Nera, de la Socol la Vračev Gaj”, îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de transport în vestul judeţului, în vederea dinamizării schimburilor economice şi turistice de o parte si de alta a zonei de frontieră România – Serbia. Proiectul are ca partener Municipalitatea din Biserica Albă.

În contextul în care, în acest moment, la nivelul judeţului derulăm proiecte de peste 200 de milioane de euro, s-ar putea ca, apparent, 4 milioane să nu reprezinte foarte mult. Dar şi aceste finanţări contează, iar cele două proiecte au şi o valoare sentimentală. Din 2014, începe un nou ciclu de finanţare transfrontalieră şi dorim ca, în continuare, să ne păstrăm actualii parteneri sârbi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Sonia BERGER