Mihail Rădulescu, vinovatul de cultură


Un adevărat tur de forţă cultural a reuşit, în ultima perioadă, scriitorul Mihail Rădulescu. Cunoscutul om de litere caransebeşean a ţinut să-şi lanseze cea de a douăzeci şi doua carte, intitulată „RECUNOSC, SUNT neVINOVAT”, în decurs de nicio săptămână, la trei unităţi de învăţământ de pe raza municipiului.

Astfel, miercuri, 25 ianuarie, el a fost în mijlocul celor 40 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a de la Liceul Tehnologic „Dacia”, organizatori ai manifestării fiind directorul Florin Bogdea, Luiza Stepanescu, director-adjunct, şi prof. Liliana Danciu. Vineri, 27 ianuarie, Mihail Rădulescu şi-a lansat volumul de catrene şi Perle din Caietul Grefierului la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, la evenimentul de care s-au ocupat directorul Gabriela Pfeiffer şi profesorii Nicolae Borlovan şi Ana Paica participând 50 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a. Miercuri, 1 februarie, „ultima haltă” a periplului cultural al scriitorului caransebeşean a fost Colegiul Naţional „Traian Doda”, la discuţii luând parte 45 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a, de coordonarea acţiunii răspunzând directorul Adrian Semenescu şi profesoarele Ana Borcean şi Dana Tat.

Şi fiindcă în 2017, în toamnă, Mihail Rădulescu va împlini 70 de ani, el le pregăteşte de pe acum un… cadou celor care îi vor fi aproape în acele momente, aşa că lucrează la o nouă carte, o antologie de catrene care au apărut în cele patru volume tematice publicate până acum – „Catrene fără recurs”, „Fără drept de apel”, „Condamnat cu… suspendare” şi „RECUNOSC, SUNT neVINOVAT”.

Bogdan NAUM

Foto: Doru BĂLĂŞOIU