Mihail Rădulescu, tur de forţă… cultural, prin licee


Peisajul literar caransebeşean s-a îmbogăţit, recent, cu o nouă apariţie editorială. Este vorba despre cartea cunoscutului scriitor Mihail Rădulescu – „Condamnat cu… suspendare”, volum în care autorul, el însuşi fost magistrat, îşi continuă procesul de judecată a societăţii româneşti actuale, după ce, anterior, mai scrisese, pe aceeași temă, „Fără drept de apel” şi „Catrene fără recurs”.

În prima parte a cărţii apărute la Editura „Mirton” din Timişoara, Mihail Rădulescu face o radiografie severă a democraţiei originale de pe plaiurile mioritice, pentru ca în a doua jumătate a volumului să revină cu o mai veche pasiune a sa, „perlele” adunate, în ani, în „Caietul grefierului”, unde recolta cea mai bogată a fost culeasă din procesele de divorţ.

În cursul săptămânii trecute, fostul judecător şi actualul pensionar scriitor şi-a lansat cartea în mai multe instituţii de învăţământ. Astfel, marţi, 17 noiembrie, el a fost la Liceul „Nicolae Stoica de Haţeg” din Mehadia, unde la eveniment au participat 40 de elevi şi cadre didactice, miercuri – la Colegiul Naţional „Traian Doda” din Caransebeş, numărul participanţilor fiind mai mare de 50, joi a fost la Liceul Tehnologic „Decebal”, unde a fost înconjurat de 30 de elevi şi cadre didactice, miercuri, 25 noiembrie, s-a deplasat la Băile Herculane, iar vineri, 27 noiembrie, lansarea va avea loc la Liceul Tehnologic „Dacia” din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

Bianca METEŞ

Foto: Doru BĂLĂȘOIU