Metalul Oţelu Roşu – AS Berzasca 4-0 (3-0)


otelu rosu berzasca 1Etapa cu numărul 27 a Ligii a IV-a a programat sâmbătă, 20 aprilie, întâlnirea dintre Metalul Oţelu Roşu, una dintre formaţiile care şi-au anunţat candidatura la promovarea în eşalonul superior, şi AS Berzasca, ocupanta locului 5 al clasamentului.

Gazdele au început în forţă, primul atac însemnând şi prima mare ocazie de a înscrie, la lovitura liberă de la 25 de metri lateral-dreapta executată de D. Bona, înalt, în careu, reluarea cu capul a lui Aiojoaiei întâlnind stâlpul din dreapta al porţii apărate de Ţăruşi. Doar 3 minute au mai trecut de la această fază şi Metalul a reuşit să deschidă scorul, după o fază frumoasă, în care Bădeţ l-a lansat pe dreapta pe Moldovan, acesta a pătruns şi a tras din marginea careului, în diagonală, învingându-l pe Ţăruşi, care ieşise în întâmpinare.

Cu timpul, oaspeţii au revenit în joc, făcând presing în jumătatea de teren adversă, dar fără rezultate notabile, prima repriză fiind săracă în faze de poartă, rezultat al luptei acerbe date la mijlocul terenului. Singurele ocazii au fost de fapt şi fructificate de gazde, în minutul 38, când D. Bona l-a angajat pe Bădeţ pe partea dreaptă, şutul excelent al acestuia, de la 20 de metri, ducând scorul la 2-0, şi în minutul 42, atunci când D. Bona a expediat o torpilă plasată, de la 30 de metri, fără speranţe pentru Ţăruşi, care s-a văzut nevoit să scoată mingea din plasă.

Şi chiar dacă în partea a doua nu au mai înscris decât un gol, gazdele au controlat jocul, omogenitatea echipei, automatismele deprinse la antrenamente – pentru că trebuie menţionat că jucătorii Metalului s-au găsit foarte bine în teren – şi, nu în ultimul rând, valoarea individuală şi-au pus amprenta pe desfăşurarea reprizei secunde.

Portarul oaspeţilor s-a evidenţiat la două faze, în minutul 58, când Bădeţ a reluat cu capul, din 4 metri, centrarea venită de pe dreapta, de la D. Bona, însă Ţăruşi a parat, şi în minutul 60, atunci când, după o centrare de pe dreapta a lui Bădeţ, Neagu a reluat cu capul, de la 5 metri, însă goal-keeper-ul oaspeţilor a reuşit să respingă.

Scorul final a fost stabilit de nou-intratul Slătaru, care, în minutul 70, l-a lobat pe Ţăruşi, după o pasă primită de la Aiojoaiei.

Metalul Oţelu Roşu: Laitin, Veche, Ov. Bălan, Aiojoaiei, Negrei (min. 65, Caia), Moldovan, Şt. Bălan (76, Ionete), D. Bona (76, Nedelcia), Ispas, Neagu, Bădeţ (65, Slătaru); rezerve: Oprea, Arnăut. Antrenori: Aurelian Panescu, Alin Olariu.

Mai multe puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 25 aprilie.