Agenţia Naţională Antidrog, alături de elevi


Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Caraş-Severin au derulat recent o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri pentru a marca începutul anului şcolar 2013-2014. Centrul a pregătit, şi în acest an, elevilor şi cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Aceste proiecte se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare.

În prima zi de cursuri, specialiştii Centrului s-au aflat în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.

În anul şcolar 2013-2014, Agenţia Naţională Antidrog va dezvolta proiectele tradiţionale „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat” şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale ,, Să ştii mai multe, să fii mai bun”. (B. Naum)