Mărţişoare la Muzeu


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, alături de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, organizează cea de-a III-a ediţie a Târgului Mărţişorului, ce se desfăşoară în perioada 25 februarie-1 martie.

Evenimentul are loc într-o încăpere special amenajată a Muzeului caransebeşean, Sala „Marian Gumă”, aflată la parterul instituţiei de cultură, unde este prezentată o expoziţie cu vânzare de mărţişoare şi produse confecţionate manual de producători din diverse părţi ale ţării. Aceştia expun spre vânzare mărţişoare tradiţionale, gablonţuri, cadouri deosebite, felicitări şi aranjamante florale. Târgul de Mărţişor le oferă caransebeşenilor posibilitatea de a cumpăra obiecte de decor frumoase, mărţişoare clasice, ce pot constitui cadouri potrivite pentru prima zi de primăvară din acest an.

Evenimentul are drept scop promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti în ceea ce priveşte simbolul mărţişorului, de la originea lui, până la formele cunoscute în zilele noastre.

Pentru ca atmosfera să fie una cu specific tradiţional, în curtea Muzeului se comercializează mici şi alte preparate la grătar. Intrarea este liberă! (C. Senco)