Marcel Vela, tur de forţă la Ambasadele din Croaţia, Cehia şi Austria


La Ambasada României din Croaţia s-a desfăşurat recent un dineu cu ocazia Zilei Naţionale, 1 Decembrie. Printre invitaţii ambasadorului Cosmin Dinescu, demnitari croaţi şi membri ai Corpului diplomatic acreditaţi la Zagreb, s-a aflat şi un grup care a reprezentat municipiul Caransebeş, condus de primarul Marcel Vela. Din delegaţie au mai făcut parte secretarul Consiliului Local, Ana Bratu, şi Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură George Suru”. Reprezentanţii administraţiei locale a municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului au purtat discuţii cu Vedran Neferovici, primarul oraşului croat Grad Pozega, care şi-a manifestat dorinţa de înfrăţire şi colaborare cu municipiul Caransebeş.

O altă etapă a deplasării externe a delegaţiei caransebeşene s-a consumat la Praga, unde reprezentanţii Caransebeşului au fost invitaţii ambadasorului României în Republica Cehă, Daniela Gatman, pentru discuţii cu reprezentanţi ai Regiunilor de dezvoltare din această ţară. Vizita delegaţiei caransebeşene s-a încheiat la Viena, unde, la invitaţia ambasadorului României în Austria, Silvia Davidoiu, a avut loc o întâlnire cu reprezentanţi ai administraţiei publice şi oameni de afaceri din această ţară.

Este prima experienţă de acest gen, când Ambasadele României se implică să ajute autorităţile locale. Dincolo de relaţiile de prietenie şi schimburile culturale care se vor realiza, mă interesează în mod concret investiţii şi locuri de muncă în Caransebeş”, a declarat primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela.

Bianca METEŞ