Scopul nu le-a scuzat mijloacele


Scorilo-Autocatania – Bihorul Beiuş 1-1 (0-0)

Sâmbătă, 21 mai, s-a disputat etapa cu numărul 28 a Seriei a V-a a Ligii a III-a, în care echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania a întâlnit pe teren propriu pe ocupanta penultimului loc al clasamentului, Bihorul Beiuş. Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1, însă a fost unul extrem de tensionat, cu multe întreruperi generate de oaspeţi, care, pe tot parcursul jocului, au simulat şi i-au provocat verbal pe caransebeşeni. Atât în prima repriză, cât şi la finalul întâlnirii, au avut loc incidente cărora brigada de arbitri le-a făcut cu greu faţă. (S. Rogoz)

Un meci care, teoretic, n-ar fi trebuit să pună mari probleme caransebeşenilor de la Scorilo-Autocatania s-a terminat prost pentru ambele echipe. Este vorba despre partida disputată sâmbătă, 21 mai, în cadrul etapei cu numărul 28 a Seriei a V-a a Ligii a III-a, în care gugulanii au întâlnit pe teren propriu pe Bihorul Beiuş, ocupanta penultimului loc al clasamentului. Poate tocmai această poziţie codaşă i-a făcut pe băieţii îndrumaţi de fostul jucător al Clujului, Adrian Anca, să joace cu atâta ambiţie, transformată, odată cu trecerea timpului, în agresivitate, arătând, încă din start, că au venit să-şi vândă scump pielea la Caransebeş.

Prima fază de poartă lor le-a aparţinut, în minutul 6 Morar executând o lovitură liberă de la 22 de metri, dictată după un fault asupra lui Trip, şutul său trecând însă peste poartă. După două minute, a fost rândul gazdelor să rateze, lovitura de cap a lui Porcescu, după un corner executat de Feneş, fiind la câţiva centimetri de transversală. Caransebeşenii au mai beneficiat de două lovituri libere, ambele executate de Feneş, însă niciuna nu şi-a atins ţinta. Încet-încet, gazdele au început să controleze partida, iar în minutul 15 Văcărescu a avut o incursiune frumoasă pe stânga, şutul său din careu, de la 10 metri, fiind respins în corner de portarul Odobaşianu. Oaspeţii au avut şi ei un contraatac periculos în minutul 21, când Prodan a tras de la 18 metri, din alergare, puţin peste poartă.

În minutul 30, Tică a fost faultat la 25 de metri, tot el a executat lovitura liberă, fundaşii bihoreni deviind în corner. Lovitura de colţ a fost bătută de Feneş, la capătul centrării aflându-se acelaşi Tică, a cărui lovitură de cap a şters vinclul porţii adverse. Imediat a venit şi replica oaspeţilor, după un corner de pe partea stângă mingea ajungând în careu, şutul din 8 metri al lui Dumitru fiind apărat de Vulpescu.

Unul dintre momentele-cheie ale meciului s-a petrecut în minutul 35, când, după un şut bun, din alergare, al lui Văcărescu, Odobaşianu a reţinut balonul din plonjon, la firul ierbii, Tică a încercat să i-l fure din braţe, însă portarul oaspeţilor şi-a dus mâinile la faţă, a început să se zvârcolească şi să ţipe ca din gură de şarpe, deşi atacantul gugulan nici nu l-a atins! În acel moment, Tică a fost îmbrâncit de fundaşii bihoreni, s-a prăbuşit, în câteva secunde formându-se un meleu căruia cu greu brigada de arbitri i-a putut face faţă. Presărată oricum cu durităţi, din acel moment partida a devenit şi mai tensionată, nervi pe care ,,centralul” Răzvan Drăgoi abia a reuşit să-i ţină în frâu.

Deschiderea scorului s-a produs în minutul 46, când, după o lovitură liberă de la 20 de metri, dictată după un fault asupra lui Tică, mingea respinsă de zid a ajuns la Văcărescu, iar acesta a tras de la 16 metri, balonul fiind deviat în plasă de un apărător bihorean. Oaspeţii au contraatacat mai periculos în minutul 56, centrarea lui Dumitru fiind trimisă peste poartă de Prodan. În minutul 68, gazdele au trecut pe lângă majorarea scorului, atunci când după o succesiune de pase între Porcescu, Neagu şi Patrona, şutul acestuia din urmă, de la 12 metri, a fost blocat de fundaşii bihoreni.

Odată cu trecerea timpului, a crescut atât tensiunea în teren, cât şi presiunea exercitată de oaspeţi. Jocul a fost tot mai fragmentat, bihorenii provocându-i mai tot timpul pe băieţii lui Ion Ibric, atât fizic, cât şi verbal. În minutul 70, Morar a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, apărarea gazdelor a respins, mingea a ajuns la Silaghi, al cărui şut a trecut razant cu transversala, pentru ca în minutul 81 şutul de la 25 de metri, de pe stânga, la colţul lung, al lui Prodan, să-l întindă serios pe Vulpescu, care a respins în corner. Egalarea a venit în minutul 85, după un corner executat de Trip, mingea a ajuns la Prodan, care a tras din careu, Vulpescu a respins, mingea a ajuns la Morar, care, de la 22 de metri, a trimis în dreapta lui Vulpescu, mascat de jucătorii masaţi în careul caransebeşean.

Până la final, gazdele au alergat după golul victoriei, însă bihorenii s-au apărat la disperare, fragmentând jocul şi trăgând de timp. Cum nervii tuturor erau întinşi la maximum, fluierul de final al arbitrului a dat de fapt startul unei încăierări generale, care a ţinut minute bune şi pe care arbitrii şi oficialii celor două echipe au reuşit s-o potolească probabil abia la vestiare.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Grigorie (Ov. Bălan), Românu, Patrona, Dumitru, Ţimbota (Coman), Şt. Bălan (Ciobanu), Feneş, Văcărescu, Porcescu, Tică (Neagu); rezerve: Socaci, Vireag, Covăsală. Antrenor, Ion Ibric.

Bihorul Beiuş: Odobaşianu, Silaghi, Mihoc, Şerb, Morar, Cuc (Agiurgioaiei), Plinio, Trip, Cipău, Dumiter, Prodan; rezerve: Iftimovici, Moisi, Higyed, Lezeu, Turcan, Cartiş. Antrenor, Octavian Sandu Balaj.

A arbitrat la centru Răzvan Drăgoi (Timişoara), asistat la cele două linii de Gabriel Golosie (Lugoj) şi Casian Băla (Arad).

Observator, Emil Arsa (Arad).

În acest moment, Scorilo-Autocatania ocupă locul 5 în calsamentul seriei, cu 39 de puncte. În etapa viitoare, programată în 27-28 mai, caransebeşenii vor juca în deplasare, la Unirea Sânnicolau Mare.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ