După 11 ani, s-au modificat taxele pentru „pieţari”


Pentru că nu au mai fost actualizate din anul 2004, administraţia locală a stabilit ca din această lună în pieţele şi târgurile din Caransebeş, aflate în subordinea municipalităţii, să se perceapă noi taxe. Astfel, o masă în Piaţa centrală sau în cea din cartierul Pipirig costă între 5 şi 15 lei pe zi – în sectorul de legume-fructe, între 10 şi 15 lei în cel de produse lactate, şi tot între 5 şi 15 lei în zona comercianţilor. În cazul în care masa se rezervă pentru o lună, taxa este de 60 de lei în sectoarele de legume, fructe, flori şi lactate, în cazul comercianţilor ea fiind de 100 de lei. Tot din februarie, o masă în bazar costă 150 de lei pe lună.

A fost nevoie de o creştere uşoară a tarifelor, fiindcă ne aflăm într-un amplu proces de modernizare. S-au modernizat bazarul şi hala de lactate, iar acum vrem să o extindem, pentru a oferi cele mai bune condiţii comercianţilor”, ne-a spus Luminiţa Verdeş, şefa Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor”.

În aceeaşi zonă a Pieţei agroalimentare, tarifele de parcare au rămas nemodificate, la fel ca şi cele de intrare în Piaţa de vechituri sau de la Târgul de animale.

Tot ca o noutate, să mai spunem că, în ultima şedinţă, consilierii locali au aprobat şi indexarea cu indicele de inflaţie de 3,16% a chiriilor pentru spaţiile comerciale şi pentru terenurile pe care sunt amplasate chioşcuri sau spaţii comerciale care aparţin municipalităţii, prin Serviciul Public „Piaţa Gugulanilor”.

Mădălina DOMAN