Magica Balta – Pasiunea Continuă


Magica Caransebeş – Agmonia Zăvoi 4-1 (2-1)

Duminică, 22 septembrie, în etapa a III-a a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, echipa suporterilor fotbalului din municipiu a primit replica celor de la Agmonia Zăvoi, formaţie care a revenit în acest eşalon după o absenţă de câţiva ani. În debutul întâlnirii, galeria Magica Balta a făcut o coregrafie frumoasă, cu fumigene şi afişând un banner pe care scria „Magica Balta – Pasiunea Continuă”, după care, pe tot parcursul meciului, nu a încetat nicio secundă să îşi încurajeze favoriţii.

Oaspeţii au început mai bine partida, dominând primele 10 minute, când şi-au creat două ocazii, prin Hrudei, care a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, însă Melenciuc a fost la post şi a respins în corner, şi prin Chici, care a primit din corner şi, din interiorul careului, a şutat pe jos, lângă bară, însă portarul gazdelor a reţinut balonul.

Pe acest fond, în minutul 12, Magica a deschis scorul în urma unei faze create de Dovlete pe partea stângă, micuţul atacant a centrat înalt, mingea a depăşit întreaga apărare a oaspeţilor şi a ajuns la Birtea, care, de la 10 metri, a şutat imparabil în poarta apărată de Mironescu.

În minutul 22 cei de la Agmonia au beneficiat de un aut de pe partea stângă, balonul a ajuns la Obrejan, acesta a şutat bine, prin surprindere, însă Melenciuc a reuşit să prindă balonul care se îndrepta spre vinclul porţii sale.

Egalarea a venit în minutul 24, când, după un atac prelungit al oaspeţilor, mingea a ajuns pe stânga la G. Brabilă, acesta a centrat în faţa porţii, iar Dovlete a deviat în propria poartă, luîndu-l prin surprindere pe Melenciuc.

Oaspeţii au mai avut o ocazie de a înscrie în minutul 28, când Obrejan a centrat de pe partea stângă, mingea, deviată, a ajuns la Constantin, pe dreapta, şutul acestuia la colţul lung trecând la câţiva centimetri de poarta lui Melenciuc.

Un minut mai târziu, cei de la Magica au avut o ocazie monumentală de a se desprinde pe tabela de marcaj, dar Dovlete, singur cu portarul la 10 metri, a şutat pe jos, însă Mironescu a reţinut.

Dovlete şi-a reparat greşeala în minutul 34, când Ristache l-a angajat excelent cu o diagonală trimisă de pe partea dreaptă, atacantul gazdelor trimiţând cu capul peste Mironescu, ieşit pe centrare.

Ultima mare ocazie a primei reprize s-a consemnat în minutul 44, când Dovlete a centrat lung de pe stânga, Alexin a retrimis cu capul în faţa porţii, de unde Oni, de la doar 4 metri, a lovit şi el balonul cu capul, însă a făcut-o încet, iar goal-keeper-ul oaspeţilor a reţinut.

Partea a doua a început cu o ocazie cât roata carului irosită de oaspeţi, în minutul 53 Radu primind în adâncime şi, rămas singur cu portarul la 8 metri, a şutat puternic, însă Melenciuc a reuşit să respingă cu piciorul în corner.

În minutul 63, căpitanul gazdelor, Badescu, a executat un corner de pe stânga, Mironescu a respins, iar Dovlete, aflat la marginea careului, a şutat bine, însă mingea a trecut razant cu transversala porţii oaspeţilor.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 67, atunci când Dovlete i-a pasat bine la 16 metri lui Bălan, acesta a fentat trei adversari, şi-a aşezat balonul şi, de pe linia careului, a şutat plasat în stânga lui Mironescu.

În minutul 75 oaspeţii puteau să reducă din handicap prin G. Brabilă, care a scăpat pe dreapta, dar a fost încurcat de Badescu, iar şutul său din marginea careului nu a mai avut precizie, iar Melenciuc a reţinut balonul. Tot oaspeţii şi-au mai trecut în cont o ocazie în minutul 81, când Meuţă-Kodra a trimis în careu de pe partea dreaptă, iar Constantin, de la doar 10 metri, a trimis pe lângă poartă.

Un minut mai târziu, Dovlete a profitat de o neînţelegere dintre Mironescu şi apărătorii săi, a confiscat balonul şi a şutat sec din marginea careului, ducând scorul la 4-1.

Ultima fază de poartă s-a consemnat în minutul 90+2, când Vartic, aflat într-o incursiune pe partea stângă, a trimis un şut-centrare, balonul căzând pe transversala porţii lui Mironescu.

Magica Caransebeş: D. Melenciuc, V. Bunea, A. Alexin (min. 68, G. Simescu), D. Birtea (83, I. Vartic), C. Maria-Mare, S. Oni (80, P. Godian), D. Badescu, S. Dovlete, A. Ristache, Ş. Bălan (84, B. Neamţu), C. Govoşdeanu; rezerve: D. Doran, A. Bufanu, I. Ştefaroi. Antrenor, Dan Doran.

Agmonia Zăvoi: I. Mironescu, C. Ştefan Tănasă, L. Obrejan, M. Chici (65, P. Groza), D. Cîrdei (46, I. Radu), A. Mâţu, A. Hrudei, G. Brabilă, M. Constantin, T. Meuţă-Kodra, F. Brabilă; rezervă, I. Mihuţa. Antrenor, Aurică Pănescu.

A arbitrat la centru Răzvan Nistoran (Oraviţa), asistat la cele două linii de Ioan Humiţa (Armeniş) şi Andrei Abălaşei (Caransebeş).

Observatori: Remus Orleanu şi Sorin Costachi, ambii din Caransebeş.

Sorin ROGOZ