Lupac – Ezeriş, interzis cardiacilor!Voinţa Lupac – Progresul Ezeriş 4-3 (3-1)
Duminică, 17 martie, Lupacul a jucat primul meci din acest an pe teren propriu, în cadrul etapei a XIV-a a Ligii a IV-a, adversar fiindu-i Progresul Ezeriş, echipă care a făcut câteva transferuri cu care speră să urce în clasament.
Gazdele s-au mobilizat serios pentru această partidă şi au început tare, în minutul 5 Avramovici având prima ocazie, şutul său de pe partea stângă, de la limita careului, la colţul scurt, fiind respins în corner de Manole.
Băieţii antrenaţi de Boşco Vişatovici au deschis scorul în minutul 8, când Popa, lansat în adâncime, deşi talonat de Albu, a reuşit să ajungă la 16 metri, de unde a şutat plasat, în colţul din stânga al porţii apărate de Manole.
Oaspeţii au egalat şase minute mai târziu, după un corner de pe partea stângă executat de Ciurea, mingea, respinsă de apărarea Lupacului, a ajuns din nou la căpitanul Progresului, care a centrat din nou lung, iar Albu s-a înălţat dintr-un buchet de jucători şi a trimis cu capul în plasă.
Tensiunea din teren a făcut scurtcircuit în minutul 21, când, după un fault al lui Urlică asupra lui Avramovici, jucătorii celor două echipe au sărit la bătaie, fiind însă calmaţi de centralul Dorin Voina, care a acordat două cartonaşe galbene, câte unul de fiecare echipă, respectiv lui Urlică şi lui Mihuţescu.
Lupacul s-a desprins pe tabelă în minutul 24, când Străin a bătut un aut de pe partea stângă, mingea a fost prelungită până în careul advers, de unde Avramovici a catapultat-o, cu o execuţie acrobatică, în plasa porţii apărate de Manole.
În minutul 27, Avramovici putea înscrie din nou, însă a întârziat cu câteva fracţiuni de secundă la întâlnirea cu balonul centrat de pe stânga, iar şutul său, din cădere, a trecut puţin pe lângă poartă.
Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 35, de către Străin care a profitat de o greşeală a fundaşilor oaspeţi şi, de pe stânga, a trimis un lob peste portarul Manole, surprins puţin în faţă.
După pauză, în teren a intrat parcă o altă echipă a Ezerişului, mult mai determinată şi mai hotărâtă să-şi vândă cât mai scump pielea, asta şi pe fondul pasului înapoi făcut de gazde, la adăpostul avantajului de două goluri. Astfel, în minutul 64, în urma unei faze prelungite de atac a oaspeţilor, mingea a ajuns la Ciurea, care, de la 12 metri, a încercat o scăriţă, portarul Petruţ a respins, după care acelaşi Ciurea a încercat un lob, însă mingea a trecut la câţiva centimetri de transversala porţii gazdelor.
Elevii lui Adrian Enăşescu au redus din handicap în minutul 75, când Dorin Voina a acordat penalty după un henţ în careu comis de Krkelic, lovitura de pedeapsă fiind transformată cu siguranţă de Ciurea, care a trimis în stânga lui Petruţ.
Egalarea a venit în minutul 86, atunci când Ciurea a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, înalt, la colţul lung, iar Albu s-a înălţat şi l-a învins din nou cu o lovitură de cap pe Petruţ.
Cu pistolul la tâmplă, gazdele au apăsat pe acceleraţie şi, cu doar un minut înainte de fluierul final, au marcat golul victoriei, în urma unei lovituri libere de la 30 de metri lateral dreapta executată de Străin, Avramovici reluând în plasă, pe jos, de la doar 3 metri, dintr-o pădure de picioare.
Voinţa Lupac: D. Petruţ, C. Popa, A. Avramovici, V. Marcu, M. Cheda, L. Străin, A. Modâlcă (min. 89, A. Vădean), A. Mitru, B. Bărbulescu, D. Mihuţescu (65, M. Krkelic), C. Oncică; rezerve: F. Lolea, A. Lucian, M. Banac, Gh. Călin. Antrenor, Boşco Vişatovici.
Progresul Ezeriş: C. Manole, M. Horţ, M. Albu, P. Măduţă, M. Curcudel, C. Roşu (46, A. Sîrbu), R. Ciurea, A. Urlică, F. Burdan (58, H. Marişescu), I. Simion, D. Suciu: rezerve: I. Budai, A. Cocoşilă, A. Leonte, F. Duman, C. Doană. Antrenor, Adrian Enăşescu.
A arbitrat la centru Dorin Voina, din Reşiţa, asistat la cele două linii de Alexandru Stamatoiu şi Miomir Novacovici, ambii din Moldova Nouă.
Observatori: Daniel Surdu şi Monica Sabolovits, ambii din Reşiţa.
Sorin ROGOZ