Lui Andrei Ungur îi e frică de „gaşca care a mai rămas lângă primar”Zilele trecute, preşedintele Organizaţiei Caransebeş a PNL, Andrei Ungur, a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre rezultatele de la alegerile europarlamentare din 26 mai. Astfel, acesta şi-a exprimat satisfacţia că la acest scrutin a fost pentru prima oară când Partidul Naţional Liberal a câştigat în toate secţiile de votare de pe raza municipiului.
„E primul rând de alegeri la care eu particip în calitate de preşedinte şi văd un rezultat, după părerea mea, foarte bun, cu toate că eu am zis în repetate rânduri că mă aştept să luăm 40 la sută. Am obţinut 36,2. O altă chestiune sunt PSD şi Pro România, fiindcă au fost şi asemenea discuţii în spaţiul public, partidul lui Victor Ponta desprinzându-se de social-democraţi, iar noi avem un scor mai mare decât amândouă formaţiuni politice la un loc. Tot în spaţiul public s-a discutat despre cele 1.500 de voturi de pe listele suplimentare, dar la absolut toate alegerile – mai puţin la cele locale – unde se poate vota la orice secţie, din ţară şi din străinătate, şi mă refer la cele europarlamentare şi la prezidenţiale, numărul alegătorilor de pe listele suplimentare are o proporţie destul de mare. Aici vorbim de undeva la 10 la sută, ceea ce oricum se încadrează în media naţională, nu este nimic surprinzător, şi nu cred că cei care locuiesc în Caransebeş trebuiau să se ducă la Voislova, la Buchin sau la Căvăran ca să voteze. Şi chiar m-aş bucura ca toţi cei 1.500 să fi votat PNL-ul”, a spus Andrei Ungur.
Legat de afirmaţia făcută de Felix Borcean, care declara că s-a simţit dat la o parte în campania electorală, preşedintele Organizaţiei municipale a răspuns că nimeni nu l-a împiedicat să participe la ea, tot aşa cum nimeni n-a primit invitaţie specială.
Referitor la o altă afirmaţie a primarului, care atrăgea atenţia asupra prelungirii interimatului la preşedinţia Organizaţiei Caransebeş, Andrei Ungur a replicat: „Eu, cel puţin, am o frică extraordinară de domnii Minea, Ştefan, şi gaşca care mai este pe lângă domnul primar, deşi am înţeles că doar ei doi au mai rămas… S-a decis să nu se facă alegeri înaintea europarlamentarelor, aşa că, probabil la următorul Birou judeţean, vom propune o dată la care se vor organiza”.
Răspunzând acuzaţiilor lansate de edilul municipiului privind tricourile cu sigla PNL cu care au fost îmbrăcaţi, în campania electorală, vânzătorii din Piaţa Gugulanilor, preşedintele liberalilor caransebeşeni a afirmat că respectivele tricouri au fost comandate de el şi de viceprimarul Marius Isac, şi plătite din banii lor personali. „Le-am dat celor din piaţă, nu le-a îmbrăcat toată lumea, doar cine a vrut”, a adăugat Andrei Ungur.
Întrebat, în perspectiva alegerilor locale, cum vor proceda liberalii caransebeşeni, acesta a răspuns că viitorul candidat pentru Primăria municipiului va fi stabilit în urma unui sondaj care, cel mai probabil, va avea loc în luna martie a anului 2020.
Referitor la şedinţa Consiliului local de vineri, 31 mai, Andrei Ungur a ţinut să puncteze câteva probleme. „La această şedinţă, dacă nu mă înşel, cred că au fost şase proiecte de hotărâre peste ordinea de zi. Multe dintre ele, colegii liberali le-au aflat doar cu o oră înainte de a intra în sală. Cum comunicarea dintre mine şi domnul primar se pare că nu mai există, am să-l rog pe domnul viceprimar să facem cumva ca astfel de situaţii să nu mai apară, fiindcă normal e ca aceste proiecte consilierii să le aibă în mapă înainte măcar cu o zi”.
Bianca METEŞ